Összefogtak a szervezetek, hogy segítsenek a nehéz helyzetbe került embereknek, családoknak

Segélycsomagok gyűjtését és osztását kezdeményezte a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat áprilisban.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Gyongyosi Peter Boldi

Dunaújváros

Az akcióhoz csatlakozott a DHHF Nonprofit Kft., az Útkeresés Segítő Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete, a Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi egysége és a Boldog Délután civil összefogás.

Készülnek a csomagok, mindenből jutott bele egy kevés

A cél a szervezetek közös látókörében lévő, már felmért, átmenetileg segítségre szoruló személyek és családok összehangolt támogatása a járvány miatt sajnálatos módon kialakult válsághelyzetben. Az eredeti elképzelés szerint a napokban osztották ki a májusi csomagokat. Terveik szerint ugyanis havi egy alkalommal juttatják el az adományt a támogatottakhoz.

A pakkok összeállításában is sokan segédkeztek
Fotók: Gyöngyösi Péter

Már áprilisban három hónapra előre megszervezték, hogy a minimális létszükséglethez elengedhetetlen tartós alapélelmiszerek egy részét kipótolják, higiénés szereket is tesznek a pakkokba, így segítik az említett szervezetek közösen az erre rászoruló, városunkban élő, dunaújvárosi lakcímmel rendelkező állampolgárokat. A kezdeményezéshez támogatóként folyamatosan lehet csatlakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában