Ezúttal rajtuk van a sor, segíteniük kell

A koronavírus összekovácsolta az embereket, nagyon sokan tartják most fontosnak azt, hogy másoknak, az átlagosnál sokkal rosszabb körülmények között élőknek, és természetesen az egészségügyben példaértékű munkát végző szakembereknek segítsenek.

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

A fent leírtak szerint érez és cselekszik Láng Zoltán is, aki a családi vállalkozásukban a koronavírus ideje alatt lett a kiszállítás „felelőse”. Erről a kiszállításról tudni kell, hogy kimondottan karitatív.

– A családunk harminc éve árul a dunaújvárosi zöldség- és gyümölcspiacon, sokan ismernek minket, ezért talán mindenki elhiszi, nem marketingcéllal csináljuk, amit csinálunk. Ingyenesen, szinte beszerzési áron, elsősorban a törzsvásárlóinknak, és persze a kórházba is, gyümölcsöt és zöldséget szállítunk ki. A szándékunk a segítségnyújtás, a vitaminpótlás elősegítése. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan élnek majd ezzel a lehetőséggel, és nemcsak Dunaújvárosban, hanem a környékbeli településeken is. Volt olyan nap, amikor reggel öt órakor kezdtem, és egész nap harminchét címre kellett kimennem – tudtuk meg Láng Zoltántól, aki a kiszállítás mellett rendszeresen segít a szüleinek a piacon is.

Láng Zoltán bevetésen. Volt olyan nap, amikor már reggel öt órakor megkezdte a zöldségek és a gyümölcsök kiszállítását
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Láng Zoltán elmondta még, ebben az időszakban a szokásosnál is jobban figyelnek a tisztaságra.

– Csak friss árukat szállítunk ki fertőtlenített zacskókban, kapun keresztül adom be az árut maszkban, kesztyűben, és mindenkinek egy kis ajándékkal is kedveskedünk. Harminc éve árul a családunk a piacon, mondhatnám azt is, eddig a vevőink tartottak el minket, most közülük sokan segítségre szorulnak, nem tudnak, vagy nem akarnak a vírus miatt kijönni a piacra, itt az ideje, hogy valamit viszonozzunk nekik, most rajtunk a sor.

A Láng család harminc éve árul a dunaújvárosi piacon
Fotó: Agárdy Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában