ítélethozatal

2020.05.29. 18:00

Bordatörést okozott a férfinak, mert felelősségre vonta lopási cselekménye miatt

Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője az alábbi tájékoztatást adta szerkesztőségünknek:

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A bíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte azt a férfit, aki rávette társát, hogy a más nevére szóló bankkártyáról készpénzt vegyen fel, valamint súlyos személyi sérülést okozott annak a férfinak, aki felelősségre vonta a sérelmére elkövetett lopási cselekmény miatt.

A vádirat szerint a férfi 2017. szeptember 22-én megkérte társát, hogy a más nevére szóló, a vádlott birtokába ismeretlen módon került bankkártyával és az ahhoz tartozó PIN kóddal pénzt vegyen fel egy szabadbattyáni bankjegykiadó automatából. A vádlott társa 50.000,- Ft-ot vett fel, míg újabb 50.000,- Ft felvételére indított tranzakciót a bank elutasította.

A vádlott 2017. december 27-én, a Polgárdiban lévő vendéglátóipari helyen egy férfivel italozott. A sértett levetett kabátjából a terhelt eltulajdonított 81.000,- Ft készpénzt, valamint a személyes iratait. A sértett felelősségre vonta a vádlottat a cselekményért, aki tagadta azok elkövetését. A terhelt a számonkérés miatt kialakult vita során ököllel arcon ütötte a férfit, aki a földre esett, majd a földön fekvő sértettet többször megrúgta. A férfi a bántalmazás következtében két bordájának a törését szenvedte el, azonban fennállt a súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának a veszélye.

A Székesfehérvári Törvényszék az ügyészség vádirata alapján a terheltet, mint különös visszaesőt 4 évi és 10 hónapi letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet a vádlott fellebbezésére figyelemmel nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában