újabb anyagi forrás

2020.04.01. 08:00

Újabb támogatás a szülészet fejlesztésére

A Szent Pantaleon Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya ismét nyert támogatást a „Családbarát Szülészet” pályázati program keretében.

duol.hu

A kormány 2018-ban kiemelt célul tűzte ki a családbarát értékrend minél szélesebb körű megvalósulását. Az ennek érdekében hozott egyik intézkedése a családközpontú szülészeti ellátás országos szintű megvalósítása céljából a „Családbarát Szülészet” pályázati program létrehozása volt, melyet mind 2018-ban, mind 2019-ben meghirdetett.

A kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya 2018-ban is a nyertes pályázók között volt, s a 2019-ben benyújtott szakmai fejlesztési elképzeléseinek köszönhetően újabb anyagi forráshoz jutott a még inkább szülő- és bababarát környezet kialakításának, a pozitív szülésélmény feltételeinek további javításához.

A 19 millió forintos támogatásból építészeti beruházásként a jövőben sor kerül az NST (magzati mozgás figyelő) vizsgáló alapterületének növelésére, a helyiség felújítására. Különféle eszközök, berendezési tárgyak is beszerzésre kerülnek az osztályra, mint például az intimitást biztosító mobil paravánok, a vajúdási folyamat közben használható terápiás minőségű aromaterápiás diffúzorok, a magzat méhen belüli állapotának papírszalagon történő rögzítésére szolgáló kardiotográfia (CTG készülék), az anyák és gyermekük szoptatás közbeni kényelmes testhelyzetének megválasztását segítő szoptatós fotelek, elektromos mellszívók és anyatej tárolására szolgáló hűtőszekrény.

A szülészeti osztály nagy hangsúlyt helyez az anyatejes táplálás támogatására, ezért a sikeres szoptatás megvalósulása és az esetleges problémák megoldása érdekében elengedhetetlenül szükséges a kellően felkészült kismama és szakember. A szülészeti osztály néhány munkatársa képzéseken fogja elsajátítani a korszerű anyatejes táplálás gyakorlatát, illetve az Aranyóra és rooming-in ismereteket.

Annak érdekében, hogy a szülészet-nőgyógyászati osztály a jövőben is megfeleljen a 2018-ban elnyert „Családbarát Kórházi Osztály” elnevezésű elismerésnek, mindig újabb és újabb célt tűz ki maga elé, mellyel szeretne egyre magasabb színvonalú ellátást nyújtani és komfortosabb környezetet teremteni a gyermeket váró családok számára. Az anya- és bababarát alapelvekre épülő szülészeti, csecsemőtáplálási szakmai irányelveknek és módszertannak megfelelő működés továbbfejlesztésére az elnyert támogatás biztosít ismét lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában