Átmeneti támogatás

A krízishelyzetre reagálva folyamatos segélycsomag gyűjtést és osztást kezdeményezett a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, melyhez csatlakozott a DHHF Nonprofit Kft, az Útkeresés Segítő Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete, a Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi egysége és a Boldog Délután civil összefogás.

duol.hu

Fotó: Gyongyosi Peter Boldi

A cél a szervezetek közös látókörében lévő, már felmért, átmenetileg segítségre szoruló személyek és családok összehangolt támogatása a sajnálatos módon kialakult válsághelyzetben. A kilátásaik alapján, havi egy alkalommal adnak csomagot, már most, három hónapra előre megszervezve, a minimális létszükséglethez elengedhetetlen tartós alap-élelmiszerek egy részét kipótolva és a későbbiekben higiéniai szerekkel is kiegészítve segítik közösen az erre rászoruló, városunkban élő, dunaújvárosi lakcímmel rendelkező állampolgárokat.

Már az áprilisi hónapban ez majdnem 230 családot érint. Az összefogásban az említett szervezetek, önerőből, saját infrastruktúrájukat felhasználva és személyi állományukat is mozgósítva, szervezik – a kormány által elrendelt szabályok és rendeletek betartása mellett – a lehetőségeikhez mérten, a szállítási, raktározási feladatokat, az adomány beszerzését, gyűjtését és ezen termékek humanitárius céllal való kiosztását. A szervezetek bíznak benne és reménykednek, hogy a sajnálatos helyzetben szükséges és alaptermékekből álló minimális segélycsomag osztás, hónapról hónapra folytatódik, az erre rászorulók részére. A kezdeményezéshez támogatóként folyamatosan lehet csatlakozni. A szervezők minden ezt a célt szolgáló és felhasználható felajánlást, örömmel fogadnak és továbbítanak az érintett helyi lakosok, családok részére.

 

Hosszú János a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, köszöni partnereinek a közös munkát, és bízik a minél eredményesebb folytatásban:

„Városunkban, akik sajnos valójában napi szinten nélkülöznek, azok értékelték és megköszönték a kezdeményezést és az adományt! Tudom, hogy még csekély a segítség és nem értünk el mindenkit Dunaújvárosban, aki erre a lehetőségre igazán rászorul! Viszont elkezdtük, és több hónapot előre megtervezve folytatjuk! Mint kiderült, az Útkeresés Segítő Szolgálat (családsegítő), fogadhat adományokat a jelenlegi helyzetben is! Így a további partnereinkkel közösen, biztosítjuk a felajánlásokat! Köszönöm a csapatom és partnereink együttműködését és kitartó munkáját, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság folyamatos biztosítását, ami megkövetelt, ès szükséges a jelenlegi gyülekezési,- járványügyi szabályok betartatása érdekében!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában