Készségfejlesztés a Bánki 50 keretében

2020.03.07. 18:00

Cirkusz volt a tesiórán

A Fővárosi Nagycirkusz cirkuszi készségfejlesztő programot indított elsősorban felső tagozatos általános iskolások és középiskolások részére, amely során tan­órai kereteken belül a cirkuszi alaptechnikákra, mozgásformákra alapuló készségfejlesztő foglalkozásokat tart egy osztály vagy csoport számára az adott iskolában.

Balla Tibor

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Erre a díjmentes programra jelentkezett a Bánki iskola is Bata Márta tanárnő kezdeményezésére. Ezzel létre is jött a Bánki 50 rendezvénysorozat egyik legizgalmasabb programja tegnap, egy tornaóra a Fővárosi Nagycirkusz művészeivel.

Egy testnevelés vagy tánc­óra keretein belül, megismertetnék a diákokkal a cirkuszművészet különleges eszközeit. A 45 perces foglalkozások alatt a diákok különböző artistamutatványokat – zsonglőrködés, tányérpörgetés, gólyalábazás, kötéljárás, egykerekű biciklizés – sajátíthattak el két cirkuszi készségfejlesztő, Hornyák István és Csürke Tibor segítségével. Ezek a gyakorlatok nagymértékben erősítik a diákok kognitív képességeit, segíti őket koncentrációjuk, mozgáskoordinációjuk fejlesztésében, és meghozza a kedvet a mozgáshoz. Összesen négy egymást követő órán tartottak bemutatót a cirkuszművészek. A cirkusz egész évre vagy félévre szóló, órarendbe is beépíthető pedagógiai programot is kínál, bíznak benne, hogy lesz folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában