megtörtént esetek

2020.02.19. 09:00

Előadás a biztonságos internethasználatról

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság prevenciós munkatársa szülőknek tartott tájékoztatót az internet használatának veszélyeiről Adonyban.

duol.hu

Fotó: police.hu

 

Fotó: police.hu

Kiss Dénes rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály, Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője tartott prevenciós tájékoztatót 2020. február 17-én délután az adonyi Hóvirág Óvodában. A program célja az volt, hogy a szakember felhívja a szülők figyelmét az internet használatának veszélyeire, az online függőség megelőzésére és megismertesse velük a kockázati tényezők elkerülésének lehetőségeit. Az előadó a beszélgetéseket megtörtént esetekkel és speciális oktatófilmekkel színesítette.

A szakember az alábbi ajánlásokat fogalmazta meg a témával kapcsolatban:

  • A szülő érdeklődjön, ha a gyermek valamilyen általa felfedezett internetes újdonságról számol be!
  • Szakítson időt közös internetezésre a gyermekkel, így hozzászoktathatja ahhoz, hogy mindez akár közös program is lehet!
  • A káros tartalmak elleni védekezéshez használjon szűrőprogramokat az ilyen tartalmú oldalakra jellemző kulcsszavak alkalmazásával, vagy egyes weboldalakat címeik alapján le lehet tiltani azok látogatásának korlátozásával!
  • Fontos annak tudatosítása a gyermekben, hogy a „chatszobában” való beszélgetés, ismerkedés során előfordulhat, hogy egyes személyek másnak adják ki magukat, nem a valóságnak megfelelő adatokat közölnek magukról!
  • Amennyiben tudomására jut, hogy gyermekét bármilyen formában zaklatják az interneten keresztül, forduljon a rendőrséghez!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában