Rácalmás

2020.01.23. 12:00

Szóvivőket kérdez majd pénteken Mici

A szóvivők nagy generációját bemutató könyv és annak főszereplői közül Sipos Jenő korábbi VPOP, NAV, jelenleg MLSZ-szóvivő, Sógor Zsolt ügyvéd, korábbi BRFK-szóvivő, valamint Szabó Gabi Mici újságíró, műsorvezető, A szóvivők könyv írója január 24-én, pénteken, 18 órakor várja az érdeklődőket a rácalmási művelődési ház könyvtárában.

Balla Tibor

Hogy milyen a szóvivők élete, mi is a feladatuk, milyen kalandos a munkájuk, erről is mesélnek majd a bejátszásokkal is színesített talk-show könyvbemutató esten.

Tizenegy szóvivő, köztük Sipos Jenő és Sógor Zsolt, akikkel izgalmas interjúkötetet készített Szabó Gabi Mici, a Rádió Bézs műsorvezetője. A szóvivők olyan sztorikat, részleteket meséltek el életükből, amiket eddig nem, vagy csak nagyon ritkán!

Jogos lehet mindezek után a kérdés: miért éppen a szóvivők szólalnak meg? A szerző szerint méltatlanul keveset tudunk róluk, hiszen szakmai munkájukon kívül jószerivel nem ismerjük őket. Kik ők? Az elveszett színész, a dumagép, az exhibicionista szócső, aki elhivatottan tud egy ügyért, témáért lelkesedni például úgy, mint Szabó Gabi?

Szabó Gabi Mici és Sipos Jenő MLSZ-szóvivő
Fotó: SzG

És miért pont ők lettek az első tizenegy? Mert úttörők voltak egy teljesen új területen, új feladattal, előzmények és tankönyvek nélkül. Új szerep született a kommunikációban, új arcok lettek fontosak, közkedveltek, ismertek. Arcok, akik beköltöztek a nappalinkba is, bevésődtek a tévénézők, rádióhallgatók emlékezetébe, akiket sokszor még ma is szóvivői múltjuk, munkájuk miatt ismerünk fel az utcán, mégis alig tudunk róluk valamit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában