biztonság

2020.01.30. 14:00

Ovi-Zsaru program indult az óvodában

Immár tíz esztendeje annak, hogy a Fejér Megyei Rendőr-­főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya útjára indította az Ovi-Zsaru bűnmegelőzési programot. Tegnap az Aranyalma tagóvodában jártak, elindítva az áprilisig tartó foglalkozásokat.

Balla Tibor

Fotó: LI

Dunaújváros

A gyerekekhez hasonlóan láthatósági mellénybe öltözött két, polgári ruhás rendőr. Kiss Dénes rend­őr őrnagy, a Dunaújvárosi Rend­őrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője és Szentes Marianna rendőr alezredes, a kapitányság kiemelt főelőadója évek óta igyekszik megszerettetni az iskolába járás előtt álló gyerekekkel a rendőröket, és átadni azt a tudást, amire szükségük lehet a hétköznapokban.

Ők már egyre gyakrabban lesznek, járnak majd egyedül
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A program célja ugyanis a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, illetve annak elősegítése, hogy tudjanak és merjenek nemet mondani. Ez a korosztály már hosszabb-rövidebb időt egyedül, felnőtt felügyelete nélkül is eltölthet otthon, a játszótéren, útban hazafelé és adott esetben önálló döntésekre kényszerülhetnek. Fontos, hogy ismerjék a szabályokat, mint például az ismerkedés szabályait, az egyedüli otthon tartózkodás szabályait, vagy a közlekedés szabályait.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A játékos foglalkozások után feladatlapot, vagy színezőt visznek haza a gyerekek, amit otthon a szülővel közösen oldanak meg, színeznek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában