összeállítás

2020.01.06. 17:00

A hétvége legolvasottabb hírei

Az alábbiakban közöljük azokat a cikkeket, amelyre a legtöbben kattintottak itt nálunk a duol.hu-n.

duol.hu

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vedett-allatok-kart-es-veszelyt-okoznak-a-duna-parton-3173850/

Látványos pusztítást végeztek a hódok a horgásztanya kikötője melletti füzesben. Ez önmagában sem jó hír, ám ha belegondolunk, hogy egy ilyen ceruzahegyezés-szerűen meggyengített fa már egy széllökés hatására, vagy akár magától is kidőlhet, már komoly veszélyről beszélhetünk.

Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, a hódok tavaly tavasszal jelentek meg először. Feltételezi, hogy ezek a példányok azok közül kerültek ki, amelyeket Bécs környékén telepítettek. Az állatok a Duna folyásirányával megegyező irányba vándorolnak. A Kikötői öbölben négy helyen fedeztek fel hódokat. Hogy milyen ivarúak, még nem tudták kideríteni, de vélhetően elkezdenek szaporodni, ugyanis úgy tűnik, ideálisak az itteni körülmények számukra.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/elmult-de-lesz-meg-itt-adventi-forgatag-3173898/

Túljutottunk az adventen, a karácsonyon, köszöntöttük az új évet. Azonban még maradjunk az ünnepi ciklus hangulatában, vagyis ne keressünk mindenben hibát. Ahogy a karácsonyi szentmisén hallhattuk – nem az éjfélin –, legyen világosság, szeretet, jóindulat a lelkünkben, szívünkben.

Hogy mire is ez a kicsit magasztosnak tűnő felvezetése eme írásnak? Szeretnénk néhány mondat erejéig visszatérni a dunaújvárosi adventi forgataghoz. Előre bocsátjuk: volt, ami volt az elmúlt években, így tavaly is, azzal már ne foglalkozzunk, spongyát rá. De a jövőt illetően érdemes lenne egy kicsit „tanácskoznunk”.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ma-is-emlekszik-arra-a-napra-amikor-egy-embert-megmentett-3174114/

Kis híján végzetes tragédiába torkollt egy ártatlannak indult fürdőzés két és fél évvel ezelőtt a Szalki-szigeti szabadstrandon, a Rockmaraton ideje alatt. Egy 35 év körüli férfit kellett a vízből kimenteni. Nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy a „szerencsés áldozat” Németh Claudiának köszönhette életét, akinek a vízimentős kiképzése után ez volt az első bevetése.

Ma is élénken emlékszik arra a napra, amikor egy, életéért küzdő százkilós fiatalembert kellett megmentenie. Claudia elmondása szerint abban a helyzetben megszűnt körülötte a külvilág, ösztönösen csak a feladatára koncentrált.

Ő figyelt fel a vízben lévők kiabálására, és ő volt az is, aki beúszott az akkor már eszméletlen férfiért. Egy strandoló segített neki, hogy ki tudják hozni a partra, ahol azonnal megkezdte az újraélesztést. Aztán a mentősök átvették tőle ezt.

Arra a kérdésre, hogy találkozott-e azóta vele, nemmel válaszolt. Úgy tudja, hogy pécsi illetőségű volt a megmentett férfi, azt már csak mi tesszük hozzá, hogy köszönömöt minden bizonnyal még kilehelhetett volna magából.

https://www.duol.hu/vezeto-hirek/ket-asszony-akik-evtizedekig-a-varost-szolgaltak-munkajukkal-3171318/

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése minden évben Dunaújváros Egészségügyéért Díjat adományoz.

A díjazott személyére bárki javaslatot tehet, ezzel biztosítva a lehető legszélesebb társadalmi részvételt. A jelöltek közül pedig a közgyűlés választja ki a leginkább köztiszteletnek örvendő orvost.

2019-ben Dunaújváros Egészségügyéért díjat vehetett át Pintér Tamás polgármestertől dr. Csobánczi Piroska, a Szent Pantaleon Kórház főorvosa a december 19-ei közgyűlésen. A Szociális Munkáért – Dunaújváros díjra pedig Csepelyi Annát, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány Bercsényi utcai gondozóházának vezetőjét érdemesítette az önkormányzat. A két kiváló szakembert – akiknek tiszteletére dr. Székely Károly képviselő, bizottsági elnök mondott pohárköszöntőt – a laudációjuk alapján mutatjuk be olvasóinknak.

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kisteherauto-es-gepkocsi-karambolozott-ercsinel-3173019/

A baleset a főút Százhalombatta és Ercsi közötti szakaszán történt.

A rendőrség tájékoztatása szerint 2020. január 3-án 11 óra 55 perc körüli időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 6-os számú főút 32-es kilométerszelvényében Ercsi térségében. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi ütközött össze.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szallast-kaptak-a-tuz-karosultjai-az-esetet-kivizsgalas-koveti-3173871/

Pénteki lapszámunkban adtunk hírt az Álmos utcai tűzesetről, mely során hat ember otthona vált lakhatatlanná. Az eset körülményeit még vizsgálják, az károsultakat azonnal elszállásolták.

Autógumi-szerelő műhely és raktár égett teljes terjedelmében január 2-án hajnalban a dunaújvárosi Álmos utcában. Az egykori laktanya területén lévő épületről az első emeleten lévő három lakásból kettőre is átterjedtek a lángok. A riasztást követően dunaújvárosi, székesfehérvári, pusztaszabolcsi, sárbogárdi és solti tűzoltók indultak el segítséget nyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában