tekintélyes erőt képviselnek a horgászat szerelmesei

2019.12.02. 15:00

Sikeres évet zártak, kiváló fogások születtek

Dunaföldvár – A Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesület jelentős hivatalos eseményéről Kiss Lajos Csaba elnök tájékoztatott bennünket.

Balogh Tamás

– Előbb egy vezetőségi ülést, majd azt követően az egyesület horgásztanyáján egy küldöttgyűlést bonyolítottunk le. Ez utóbbin egyebek között a jövő évi horgászrend és a területi jegyárak változásáról, valamint egy nagyon komoly beruházásról is döntöttünk. Az eseményen konstruktív beszélgetés és vita zajlott.

Megmenteni az értékeket

Hogyan született, születik újjá a Bot ház – kérdeztük tőle.

– Kezdjük a végéről, a legfontosabb jövő évi tervünkről számolok be! Úgy néz ki, hogy tél végén, vagy tavasszal nekiállunk az utolsó leromlott állapotú épületünk felújításának, ez pedig a Bot ház épülete, ami valamikor az ötvenes években épült, majd többször hozzáépítettek, és mára már nagyon rossz állapotba került. Ennek megvalósítására egy pályázatot is benyújtottunk, aminek ugyan még nincs eredménye, de most az egyesület anyagi helyzete úgy néz ki, hogy megengedheti, és nekiállunk.

Kiss Lajos Csaba Fotó: BAT

– Ez egy körülbelül tizenöt-tizenhat millió forintos beruházás lesz. Az épületben két, kétszobás apartmant akarunk kialakítani, a mai követelményeknek megfelelően. Mellé egy tárolóhelyet a horgásztársak felszereléseinek. Úgy döntöttünk, hogy ehhez szükség esetén egy minimális hitelt is felveszünk, de a szükséges összeget talán ki tudja majd gazdálkodni az egyesületünk.

Mire fogják használni? – faggattuk tovább az elnököt.

– Egyrészt nagyon rossz az épület állapota, és mindenképpen meg akarjuk menteni. Másrészt azért szeretnénk itt szálláshelyeket kialakítani, mert úgy gondoljuk, hogy nagyon sok olyan horgász van, akinek a családja is eljönne ide hozzánk, de nem biztos, hogy ők nomád körülmények között szeretnének sátrazni. Ez egy csodálatos, természetvédelmi terület, a hatalmas tölgyfák között a vízparton, ahol madárénekre kelhet az ember. Valószínűleg alkalmanként szívesen megszállnának nálunk a természetjáró turisták is. Ez a szálláshely egy kis bevétellel növelheti a további lehetőségeinket.

– Szerencsére egy pályázati segítséggel a horgásztanya épülete, ahol a rendezvényeinket tartjuk, és a raktárunk kiválóan fel lett már újítva, néhány évvel ezelőtt. A Bot ház felújításával még kellemesebbé tesszük a mi kis világunkat.

Az új rendelkezésekről

– A horgászrendben minimális változások történtek. Némi könnyítést kapnak a gyermekhorgászok, akik a korábbinál több nemes halat vihetnek el. Mellette igazodva a növekvő költségekhez, néhány engedély árán emelnünk kellett. A pontos létszámunkról is tájékoztattam a közgyűlést: a gyermekhorgászokkal együtt jelenleg kilencszázhatvanan vagyunk. Ez azt jelenti, hogy Tolna megyében a harmadik legnagyobb létszámú egyesület vagyunk. A tagságunkból körülbelül háromszázötven fő a szeretett vizünkön, a solti Kis-Dunán horgászik – mondta el kérdésünkre Kiss Lajos Csaba.

Év végi mérleg

– Minden tekintetben egy sikeres éven vagyunk túl. Fantasztikus fogások születtek, minden eddigi rekordunkat megdöntöttük. Komoly telepítéseket végeztünk, hiszen az idén több mint száztíz mázsa került a vizeinkbe, mintegy kilencmillió forint értékben. A horgászhelyeink komfortját is növelni tudtuk. Pályázati forrásokból sok egyéb fejlesztést is meg tudtunk valósítani.BAT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában