Kohász címer rája!

2019.12.05. 14:00

Jótékony licitálás a hokisok ereklyéire

Dunaújvárosi szurkolók jótékonykodnak. A „Kohász címer rája!” elnevezésű Facebook-oldalon Dolmán Gábor kezdeményezett licitet néhány jégkorongozó egykori felszerelési tárgyára.

Agárdy Csaba

A Dunaferr SE aranycsapatának, az 1996-ban Dunaújváros csapatsportágban első bajnoki címét szerző jégkorongozói közül Erdősi Péter, Ladányi Balázs és Tokaji Viktor ajánlott fel egy-egy ereklyét.

35 ezer forintról indult a licit, Erdősi ütőjére, Ladányi sisakjára és Tokaji mezére (amit még ifistaként az 1992/93-as szezonban használt) lehet ajánlatot tenni. Ezer forintonként lehet növelni a licitet, Ladányi sisakja és Tokaji meze már negyvenezer forintnál tart – tudtuk meg Dolmán Gábortól.

Egy pályafutás emléke: Ladányi Balázs dedikált fejvédője Fotó: amatőr felvétel

A licit december elsején indult, és december 15-én éjfélig tart, és a Szent Pantaleon Kórház intenzív osztályának ajánlják fel a pénzt.

– Először a gyerekosztályra gondoltunk, de a kórházzal való egyeztetés után az intenzív osztály mellett döntöttünk. Egy intelligens lélegeztetőgépet szeretnének vásárolni, aminek az értéke tízmillió forint. Eddig hétmillió gyűlt össze, a hokis relikviákból befolyó összeggel ehhez járulunk hozzá.

Dolmán Gábor elmondta, először csak egy relikviát választottak ki, de úgy gondolták, ha több van, sikeresebb lesz az akció. Végül három játékos mellett döntöttek, és mert minden évben szeretnének valami hasonló akciót megszervezni, minden évben más-más három hokist kérnek fel arra, hogy tegyen jótékony felajánlást.

A jégkorongozók egyébként rendszeresen csatlakoznak karitatív akciókhoz, idén már kiálltak a mellrák és a prosztatarák elleni küzdelem mellett. Karácsonykor pedig meg szokták látogatni a kórház gyerekosztályát, és sohasem üres kézzel érkeznek.

Az Aranycsapat

1990-ben változott meg a Dunaújvárosi Kohász neve Dunaferr SE-re, egyik szakosztálya a jégkorong volt. Az 1993/94-es szezonban tette meg első szárnypróbálgatásait a felnőttek között az ifi bajnokságot veretlenül nyerő csapat, az ob I-ben a harmadik helyen végzett. Az 1995/96-os magyar jégkorong-bajnokságban ért először csúcsra a gárda, amely veretlenül lett magyar bajnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában