gasztroesemény

2019.10.16. 09:00

Már lehet nevezni a disznótoros fesztiválra

Idén, november 30-án jubilál a pentelei kolbászfesztivál és disznótoros kóstoló.

Tóth Alexandra

Fotó: Zsolt

A gasztroeseményt immár tizedik alkalommal rendezik meg a Pentelei Mentálhigiénés Iskolában, a Magyar út 49. szám alatt. A szervezők szeretettel várják Dunaújváros és városkörnyékének minden lakóját.

A programok szombaton 13 órakor kezdődnek, az eredményhirdetés pedig előre láthatólag 15.30-kor lesz. A rendezvény este 20 órakor zárul majd. A helyszínen kora délután ingyenes kolbászkóstolóra is lesz lehetőség.

Tavalyi versenyzők Fotó: amatőr

A részvételhez minden csapat a helyszínen elkészített 3 kg kolbászalapanyaggal nevezhet, amelyet saját magának fűszerez és tölt. Keverőedényt, kolbásztöltőt és -sütőt mindenkinek magának kell biztosítani, ahogy a belet és fűszereket is. Tartalékként 2 darab sütőzsámoly és egy kolbásztöltő áll rendelkezésre a helyszínen, amelyet a csapatok szükség esetén igénybe vehetnek. Javasolt azonban a saját, ismert eszköz használata. A szakavatott bírálóbizottságnak 20 dkg sült kolbászt kell leadni, ezt a zsűri értékeli és pontozza. Az első három helyezett nyereményben részesül, és ezenkívül még több különdíjat is odaítél a zsűri. Díjazzák például a határon túlról érkező legjobb csapatot, és választanak Mezőföld Bajnokát is. A nevezés a beérkezési sorrendben történik, előreláthatóan 15 csapat nevezését fogadják el. Egy csapat átlagosan 5 tagú lehet. Nevezni Szabó Zsolt Róbertnél lehet a 70/613-3325-ös mobilszámon vagy a [email protected] e-mail-címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában