Online szerveződött az aktív közösség

2019.10.22. 08:00

10 millió fa ültetését tervezik egy év alatt

Október 21-én a 10 millió fa – Dunaújváros elnevezésű közösség tagjai faültetésre hívták lapunkat.

Török Tímea

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A szeptember óta működő, közösségi médiában szerveződött társulás jelenleg 353 főt tudhat a soraiban, ennyien jelentkeztek a közösségbe faültetési szándékkal. Már olyan csoporttag is van, aki magoncokat ajánlott fel.

Bőle Éva, a dunaújvárosi kezdeményezés szervezője, aki maga is a közösségi oldalon találkozott a Boján István nevével fémjelzett faültetés ötletével, amely politika és profitmentes. Elsődleges célja a faültető csapatnak, hogy a lehető legrövidebb időn belül tízmillió fát telepítsenek Magyarországon. Minden, országunkban élő ember ültessen vagy kapjon egy új fát, esélyt az éltető levegőre, az oxigénre, a szén-dioxid mérséklésére. Ezen túlmutató célkitűzésük pedig közösen gondolkozni azon, hogy milyen új egészségesebb, okosabb, a föld természetéhez és talán az ember eredendő természetéhez is jobban igazodó életet szeretnénk hosszú távon kialakítani magunknak.

A közösségnek jelenleg 353 dunaújvárosi a tagja

A dunaújvárosi Dózsa-iskola alsó tagozatosai lelkesen ültették a kis fákat
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Céljukkal összhangban a város területén található oktatási intézmények igazgatóit, intézményvezetőit is megkeresték a 10 millió fa – Dunaújváros közösség faültetési kezdeményezéssel való együttműködés lehetőségével. A Dózsa György Általános Iskola és a Gárdonyi Géza Általános Iskola is csatlakozott a nemes célokhoz. Az első három fa elültetése október 1-én volt a Kádár völgyben. Ezt követte a tegnapi és mai, keddi faültetés, és tervezik november 9-én, az Élet ünnepe országos méretű rendezvény létrehozását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában