idősek világnapja

2019.09.30. 20:00

Az emberben lévő szellem örökké fiatal

Az idősek iránti megbecsülés kifejezéseként rendezte meg Tisztelet az időseknek című gálaműsorát Dunaújváros MJV önkormányzatának Idősügyi Tanácsa.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

Az idősek világnapja alkalmából tartott rendezvényen Cserna Gábor polgármester köszöntötte a Bartók kamaraszínházban összegyűlt nyugdíjasokat. A rendezvényen részt vett Nagy Zoltánné, az Idősügyi Tanács elnöke és az alelnöke, Sümegi Lajos is.

 

A polgármester hangsúlyozta, nem csak a város vezetőjeként, hanem magánemberként is fontosnak tartja, hogy az idősebb generáció bölcsességét megfogadva együtt tegyé szebbé a város és az ország jövőjét. Leszögezte, hogy idősödő társadalmunkban a szépkorú polgártársaink sokkal aktívabbak, energikusabbak és sokkal többre képesek, mint a néhány évtizeddel ezelőtti elődeik. Ahogy Cserna Gábor fogalmazott: „a mai hatvanon túliak lelkes ötvenesek, a hetvenen túliak lelkes hatvanévesek. Energikusak, vannak elképzeléseik, törekvéseik, saját álmaik...” Müller Pétert idézve mondta, hogy „az emberben lévő szellem örökké fiatal...”

A polgármesteri köszöntő után következett a műsor. Először Szerecz Róbert növendékei léptek színpadra. Valamennyi korosztály megmutatta tehetségét a tudatosan összerakott, főleg Abba dalokra épülő táncprodukciókban. A gyerekek műsorát színesítette a felkészítő pedagógusok, Szerecz Róbert és Tóth Varga Zsuzsanna páros produkciója.

Fellépett még a Búzavirág nyugdíjas dalkör és a Pentelei Kéknefelejcs dalkör, őket Kása József László előadóművész, énekes előadása követte, végül pedig Horváth Gyöngyi előadóművész, énekes és a Karizma Táncegyüttes produkciója szórakoztatta a közönséget.

Támogatások az idős emberek részére

Városunk önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az idős emberekre – mondta Cserna Gábor a gálaműsor előtt. Rendeletben biztosít a város szépkorú polgárainak egy összegű támogatást, amit évente két alkalommal juttatnak el a számukra. A legutóbbi közgyűlésen úgy döntöttek, meleg víz és távhő finanszírozására 2x3000 forint támogatást biztosítanak a nyugdíjasoknak, vagy a Védőháló rendszeren keresztül tűzifa-támogatást. Kiemelte még a szociális étkeztetési lehetőséget, az élményfürdő használatát és az idősotthonok felújítását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában