Kiskunmajsa

2019.07.14. 17:00

Ékszer az Alföld közepén

Ha nem tudnánk, mennyire jó dolgunk van, elegendő körbenéznünk: finn, német, holland, szerb, svájci rendszámok közt parkolunk.

Jakab Klára

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reggelente csüssz, helló, háj, morgen üdvözléstől hangosak a nyaralóhelyek. A vendégek többsége a télen is üzemelő gyógyfürdőbe jön, ami messze földön híres: három medencében élvezhető a 72 Celsius-fokos, nátriumhidrogén-karbonátos termálvíz, amiből 36 és 38 fokos vizű medencék üzemelnek, a 25 méteres feszített víztükrű gyógy-úszómedence, finn szauna, aroma szauna, gőzfürdő, hideg vizes mártózó medence mellett. A gyógy­víz főként a mozgásszervi betegségben szenvedőknek javallott, naponta jönnek a mártózni vágyó nyugdíjasokkal tömött buszok.

Csúszda, barlangfürdő, vízesés kínál felüdülést
Fotó: a szerző
Minden adott, hogy jól érezzük magunkat

A hozzánk hasonló, aszfaltrengetegből szabaduló emberek a friss levegőt és a fürdőt keresik, amit még vonzóbbá tesznek a roppant baráti árak. A strandon is és a környéken is egymást érik a kisvendéglők, éttermek, kioszkok, falatozók, sörözők – hogyan is fogalmazzunk: alföldi árakkal.

Alig kétórányi autóút
Gondozott ligetek, fák, bokrok és virágok csábítanak pihenésre

A kemping a strand közvetlen szomszédságában van 50 ezer négyzetméteren. Sátor, lakókocsi, lakóautó elhelyezésére van mód, emellett faházak és a motelben kisebb-nagyobb apartmanok találhatók. Szelektív hulladékgyűjtő-szigetek, madáretetők védik a környezetet, aminek van is látszatja: számtalan, ritka madár fészkel, sok ritka rovar tanyázik, a gyíkok, sünök, vadnyulak is otthon érzik magukat, a virágok pedig pompáznak, petúniák, begóniák, muskátlik és leanderek látványában gyönyörködhetünk.

A fürdő tízhektáros területen található sok-sok élményelemmel
A fák árnyékában kétszáz sátorhely van

Az egyetlen kihívás, amivel a strandoló, kempingező szembesül, az a szúnyogok hada – de ez idehaza sincs másként.

A hullámmedence langyos vizét félóránként korbácsolják fel a méteres hullámok

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában