A tudás ünnepén jártunk

2019.06.29. 07:00

Diploma és záróvizsga-igazolás átadó ünnepség az egyetemen

Diploma és záróvizsga-igazolás átadó ünnepséget tartottak pénteken délelőtt a Dunaújvárosi Egyetem Sport- és Rendezvénycsarnokában. A fiatal mérnökökkel, közgazdászokkal, tanárokkal, informatikusokkal és műszaki menedzserekkel, valamint hozzátartozóikkal zsúfolásig megtelt a terem.

Balla Tibor

20190628 Egyetem diplomaátadó Dunaújváros LI DH

Az átadó ceremóniát megtisztelte jelenlétével Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli minisztere, dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal elnöke, a Dunaújvárosi Főiskola Tiszteletbeli Polgára, a Dunaújvárosi Főiskoláért cím díjazottja, dr. Galambos Dénes, egyetemünk címzetes főiskolai docense, a Dunaújvárosi Főiskoláért cím díjazottja, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa, Cserna Gábor polgármester, a Dunaújvárosi Főiskoláért cím díjazottja, az egyetem címzetes főiskolai docense, Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkára, valamint dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, a Dunaújvárosi Egyetemért cím díjazottja. Dr. habil András István rektora mellett a rektorhelyettesek és az intézetvezetők is részt vettek az ünnepségen.

 

A diplomával meghosszabbították saját határaikat

A rektor beszédében elmondta, a júniusi záróvizsgákon 178 hallgató tett sikeres záróvizsgát, közülük 131 oklevelet vehetett át, ebből 36 kiváló minősítésű és 1 külföldi, és 5 magyar hallgató kitüntetéses oklevelet szerzett. Dr. András István hosszasan sorolta az elmúlt év sikereit, megállapodásait. John Fitzgerald Kennedyt idézve zárta beszédét: „Az életben annak van előnye, aki már akkor hozzákezd a problémák megoldásához, amikor mások még csak beszélnek róla”.

Gulyás István Címzetes egyetemi docens oklevelet vehetett át
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap
Süli János miniszter

Süli János miniszter beszédében úgy fogalmazott, a hallgatók a diplomával meghosszabbították saját határaikat. Mint mondta, a Paks II. beruházás 8000 embernek ad majd munkát.

Cserna Gábor polgármester úgy fogalmazott: „A Dunaújvárosi Egyetem igazodási pont, térségünk szellemi műhelye.” „A diplomaátadó ünnepélyességével a város és az egyetem vezetése azt kívánja megerősíteni, hogy a magas színvonalú tudásnak és munkának kitüntetett szerepe van, és lesz Magyarországon.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában