Trianon kiállítást is láthatnak az érdeklődők

2019.05.29. 11:30

Szent Korona Nap lesz Dunaújvárosban

Szent Korona Napot rendeznek Dunaújvárosban június elsején, az evangélikus templomban. A rendezvényen számos előadást hallhatnak, értékes kiállításokat láthatnak, és megtekinthető lesz a Szent Korona másolata is. Fővédnök dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke.

Körmendi Erzsébet

A Magyarok Szövetsége Dunaújvárosi Közössége, valamint a Hun–Magyar Kultúráért Baráti Kör szervezi a dunaújvárosi Szent Korona Napot, amely Selmeczi Géza evangélikus lelkész áldásával kezdődik június 1-jén, szombaton az evangélikus templomban. A Szent Korona fogadásánál közreműködik majd a Dunaföldvári IV. Béla cserkészcsapat. A rendezvényt dr. Dorkota Lajos fővédnök nyitja meg, utána Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója mondja el bevezető gondolatait. Az előadások fél 11-kor kezdődnek a magyar Szent Koronáról, amely hazánk világviszonylatban egyedülálló, szakrális jelentőséggel bíró művészeti, kultúrtörténeti és társadalompolitikai jelképe. Vesztergám Miklós után Komlóssy Zsuzsa beszél majd a magyar szakrális ereklyékről, büfészünet után 13.20 órától pedig Schmidt Irén a koronázás szertartásrendjét ismerteti az érdeklődőkkel. Dr. Fehér András a Szent Korona kutatásainak új eredményeit mondja el, végül dr. Tóth Judit tájékoztat a modernitásról és a Szent Korona tanról.

A Szent Korona kutatás új eredményeiről, díszítőelemeiről is szó lesz

A rendezvényen megtekinthető lesz a korona másolata, Hummel Gizella szentendrei ötvösművész alkotása. Láthatják az érdeklődők a Szent Korona képekben című tárlatot Szelényi Károly fotóművész válogatott felvételeivel, továbbá a Trianon kiállítás képeit és tárgyait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában