Lezárult az első támogatási program

2019.04.24. 17:00

Szeretnék, ha helyben maradnának a fiatalok

A közelmúltban zárult le Perkátán, az „Esély Otthon – Itthon vagy Perkátán!” elnevezésű projekt „A” típusú ösztönző rendszere.

Horváth Dóra

A Perkáta Nagyközség Önkormányzata által elnyert és koordinált program keretein belül a fiatalok helyben maradását támogatja az önkormányzat egy ösztönző rendszer kialakításával. Ennek a három ösztönzőnek az első típusa, az „A” – lakás és nagyobb összegű eszköz beszerzésre fordítható támogatás ért sikeresen véget. Ebben az ösztönzőben olyan 18 és 35 év közötti perkátai fiatal részesülhetett, aki helyi intézménynél, cégnél alkalmazottként, vagy egyéni vállalkozóként vállal munkát. Összesen 32 millió forintot osztottak szét 64 fiatal között az elmúlt közel fél évben.

Bogó Anikó szakmai vezető tartott előadást a projektnapon Fotó: Horváth Dóra

A támogatási program lezárásaként egy projektnapot szervezett Perkáta Nagyközség Önkormányzata az ösztönzőben részesült fiatalok számára, ahol az elszámolási útmutatót ismertették velük. Bogó Anikó, a projekt szakmai vezetője részletesen bemutatta a fiatalok számára, hogy hogyan kell a beszámolót, illetve a számlákat leadni a végelszámoláshoz, továbbá az érdeklődők feltehették kérdéseiket is, a beszerzések kapcsán a program során.

Szintén e projekt kapcsán kötötték meg a Győry-kastély „B” szárnyában található lakások felújításának szerződését is, a kiválasztott kivitelező céggel. Ennek keretei között 6 lakást újítanak fel, amely szintén a fiatalok helyben maradását célozza meg, lakhatási támogatást tud biztosítani az önkormányzat számukra. Elsődleges célja a helyi intézményeknél, hiányszakmában dolgozó munkatársak letelepedési lehetőségeinek bővítése, illetve a motiválás arra, hogy a későbbiek során Perkátán vásároljanak ingatlant, telepedjenek le.

A nagyszabású projekt keretein belül még két ösztönző rendszer fut folyamatosan: a „B” típusú, helyi gazdasági fejlesztő vásárlási támogatás, illetve a „C” típusú, tanulást támogató ösztönzőben is részesül egy fő fiatal a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában