Adventi átmozgatás

2018.12.09. 20:00

Az időjárás is kegyes volt a Mikulás-futáshoz

A szombat kora reggeli órákban még nem úgy tűnt, hogy az időjárás is kegyeibe fogadja az immáron menetrendszerűen érkező adventi közösségi futást, ám aztán elvonultak az esőfelhők, így a szervezők kora délután már bizakodóan várhatták az ünnepi kocogásra érkezőket.

Szabó Szabolcs

Akik jöttek – pontosabban futottak – is szép számmal.

Az adventi közösségi futás hangulatfelelőse: Magyar Norbert Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A 15 órára rendelt rajt előtt Szalontai Edit a színpadról vezényelte le az intenzív mozgás előtt ajánlott bemelegítést.

Szalontai Edit értő tanácsai mellett melegíthettek be a kocogásra a futók

A hangulatfokozó verbális felkészítést pedig ezúttal is az ország egyik legjobb sportszpíkere, a hazai futó- és triatlonsport értő tolmácsolója, Magyar Norbert vállalta magára. A kezdésre lelkes sokaság verbuválódott össze a Városháza téren. A tömeg pedig igazi Mikulás -seregnek tűnt, hiszen a szervezők arról is gondoskodtak, hogy – a téli időjárásnak megfelelően – senki ne maradjon a Nagyszakállúéhoz hasonlatos fejfedő nélkül. A város adventi futása pedig azt is bizonyította, hogy már kinőtte a „helyi” kereteket, hiszen a közszolgálati televíziós csatorna is bejelentkezett a város főteréről.

A nagyszakállú előtt kellett számot adni az egész éves magaviseletről – biztató, hogy virgácsot senki sem érdemelt

Bár nem volt ez regisztrált verseny, azért voltak páran, akik sietős tempót mentek a közel 2,5 kilométeres távon, amelyet sok gyerkőc is mosolyogva teljesített. A mini Mikulás-maratont követően pedig nem maradhatott el az ilyenkor szokásos energiafeltöltés sem: jöhetett a meleg tea, a forralt bor és az ízletes kürtős kalács.

Vidáman a célban – adventi éremmel mosolygós az élet

A kitartó sportrajongók pedig délután 17 órától a Hawaiit is megjárt legendás ironman, Kindl Gábor szakmai előadásával zárhatták e mozgalmas szombatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában