hogy ne töltsék magányosan az estéket

2018.07.12. 09:00

A tetovált hősök kutyanapközit üzemeltetnek a fesztiválon

A Rockmaraton sokkal összetettebb fesztivál, mint gondolnánk. A koncertek és az Off-rock tanya nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek mellett nemes célok is helyet kapnak: két állatvédő egyesület is végig jelen van a fesztiválon.

Tóth Alexandra

A Tetovált Állatmentők csapata már tavaly is itt maratonozott Dunaújvárosban. Akkor csak standdal érkeztek, viszont ők adták az egyik színpad nevét. Idén ezt a privilégiumot a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata kapta meg, a tetkósok viszont egy újdonsággal rukkoltak elő: kutyanapközit üzemeltetnek a fesztiválon. A Tetovált Állatmentők csapatából Grózné Ferdinánd Andrea, Szadai Cecília és Békési Kinga mesélt arról, hogy milyen tapasztalatokat szereztek az idei és az előző évi fesztiválon. A kutyanapközi idén kifejezetten népszerű, volt már gazdi, aki igénybe vette a praktikus szolgáltatást. Sokan vannak, akik nem tudják hova tenni négylábú barátjukat a fesztivál ideje alatt, így kénytelenek magukkal hozni, ha nem szeretnék, hogy magányosan töltse a maratonos estéket otthon.

Grózné Ferdinánd Andrea és Szadai Cecília a Tetovált Állatmentők csapatából Fotó: amatőr

Persze ahhoz, hogy a kutyus megkapja a szakszerű felügyeletet, néhány kritériumnak meg kell felelnie. Fontos, hogy jól szocializált, oltott, chippelt kutya legyen, emellett a „napközis pedagógusokat” tájékoztatni kell arról, milyen sajátosságai vannak a kutyusnak. A lányok azt mondták, volt olyan eb, amelyik sírt a gazdi után, vagy esetleg kicsit nyugtalanabb volt, őt kivették az egyébként teljesen otthonosan kialakított kennelből, megsétáltatták, játszottak vele.

Pluszpont, hogy a napközi a fesztivál bejáratának közelében kapott helyet, relatíve távol a színpadoktól, így a kutyák nincsenek kitéve olyan nagy hangterhelésnek, s nyugodtabb körülmények között várják a gazdit. Andreáék azt mesélik, nemcsak a kutyamegőrző miatt keresik fel őket a fesztiválozók, hanem vásárolnak termékeikből, adományoznak a mentett kutyusok javára, és érdeklődnek az aktivista tevékenységről.

Ez a dolog tavaly óta sokat fejlődött, akkoriban még sokak számára ismeretlen volt a csapat, idén viszont többen mennek oda hozzájuk úgy, hogy pontosan tisztában vannak a Tetovált Állatmentők munkásságával. Többen akadtak olyanok is, akik segítségüket ajánlották fel, vagy fontolgatják, hogy maguk is csatlakoznak aktivistaként a csapathoz. Ezt többféle módon is meg lehet tenni, akár az is nagy segítség, ha valaki önkéntes kutyasétáltató lesz az egyesületnél, vagy ideiglenes befogadó, esetleg fuvarozást vállal egy-egy megmentett állat esetében. A csapat nagyon szívesen hirdeti eszméit a Rockmaratonon, bízunk benne, hogy jövőre is visszatérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában