évek óta tart a szép hagyomány

2018.06.25. 11:00

Perkátán tartották a hetedik kántortalálkozót

2012 óta tart a szép hagyomány Perkátán. Az egyházmegye területéről érkeztek kántorok, hogy együtt énekeljenek az ünnepi szentmisén.

Horváth Dóra

Június 17-én, vasárnap tartották meg Perkátán a 7. Kántor Találkozót, ahova a Székesfehérvári Egyházmegye területéről érkeztek kántorok. A program két helyszínen zajlott: a próbát a Győry-kastély épületében szervezték meg a rendezvény koordinátorai, majd ezt követően a vendégek átsétáltak a perkátai Kisboldogasszony Templomba, ahol az ünnepi szentmisén énekeltek közösen.

A hittanos gyerekek együtt adtak hálát a tanévért a szentmisén

Az első találkozót 2012-ben szervezték meg Perkátán nagy sikerrel, azóta is tart ez a szép hagyomány. Somogyi Anna, a perkátai Vox Caritatis Egyházi Kórus vezetője elmondta, hogy az énekkar kiemelkedően jó kapcsolatot ápol az egyházmegye kántorképző intézetével, s annak vezetőjével, Wasztl János egyházmegyei karnaggyal, aki a kántorok karnagya is volt az eseményen.

Az első sorban balról az ötödik Somogyi Anna, a Vox Caritatis Egyházi Kórus vezetője, mellette Wasztl János egyházmegyei karnagy Fotók: Horváth Dóra

– Talán ennek is köszönhető, hogy évről évre sikerül ilyen színvonalasan megszervezni a programot – tette még hozzá Somogyi Anna. A találkozó minden évben kapcsolódik a ministránsavatáshoz és a hittanos tanévzáró ünnepséghez. Így az új ministránsok ünnepi szentmisén öltözhetnek be, s együtt adhatnak hálát az elmúlt tanévért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában