egy kreatív újvárosi anyuka

2018.02.05. 12:00

Farsangi jelmezötlet olvasónktól: ovisoknak és szüleiknek

Februárban az óvodák, iskolák farsangi programjaikat tartják. Szinte mindig fejtörést okoz, hogy minek öltözzön be a gyerkőc. Ez az ovisoknál nagyban függ attól, hogy éppen mi a „mesetrend”.

Tőke Katalin

Ez mindig is így volt, most sincs másként. A mesék között egyvalami azonban mindig sláger: a Micimackó – no meg társai. Tigris karakterének szinte minden fiúgyermek beöltözik legalább egyszer életében.

A jelmezkölcsönzőkből gyorsan elfogynak a készletek, viszont, ha a gyerek ezt akarja, kell a megoldás. Olvasónktól, egy dunaújvárosi anyukától kaptunk egy nagyon frappáns ötletet, amivel megkönnyítheti a szülők dolgát:  Ezzel a kreatív ötlettel, amit az anyuka a jelmezbe csempészett, mondhatni kettő az egyben lett az alkotás!

Az ötletének a lényege: Február van, még hideg, a kisfia szeret még kezeslábasban aludni. A jelmez is kezeslábas. Akkor hajrát mondott. Vett egy megfelelő méretű napsárga színű melegebb anyagot, mert ugye a tigris is sárga színű a mesében. Nagyszülői segítséggel megvarrták méretre a kisfiúknak. A sárga pocakot és a csíkozást együtt oldották meg a kisemberrel, együtt vágták ki, a varrás az anyuka feladata maradt. Maszkot kerestek hozzá a neten közösen, nyomtatás után kifestéssel tették széppé. Ez a közös munka öröme, még értékesebbé tette a gyerek számára a jelmezt.

Ki van a maszk mögött? (Fotó: amatőr)

Farsang után a csíkokat leszedték az anyagról, miután a kisember engedte, mert pár éjszakán tigriskén aludt el. Utána már csak pizsamának használta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában