Szép Otthon

2017.10.05. 10:30

Őszi hangulat szalmabálával

Az ősz a színek és árnyalatok játékának évszaka. Ennek köszönhetően falevelekkel, termésekkel, színes tökökkel és megannyi alapanyaggal dolgozva különleges dekorációt készíthetünk.

Benedeczki-Varga Krisztina

A szalmafigurákat nemcsak madárijesztőként használhatjuk, hanem az őszi életképünk dekoratív eleme lehet

Fotó: Shutterstock

Az egyik ilyen remek őszi alapanyag a szalma, amelyből igazán ötletes kompozíciókat és akár szalmafigura dekorációkat alkotva tehetjük izgalmassá a kertet. A szalmafigurák készítése remek családi program, mert a gyerekek is nagy örömmel készítik a kis alakokat, akiket aztán vidám anyagokba bugyolálva tesznek színessé.

A szalmafigurákat nemcsak madárijesztőként használhatjuk, hanem az őszi életképünk dekoratív eleme lehet
Fotós: Shutterstock

A szalmafigurák azonban nemcsak az udvart tehetik vidám hangulatúvá, hanem a településeken is közkedvelt „vendégváró”. Utazás közben egyre több falu határában találkozhatunk látványos és mosolyra fakasztó kreatív alkotásokkal. Ezek a különlegességek, mind az ősz egy-egy hangulatát elevenítik meg az ott élők és az átutazók számára.

A települések határában álló különleges vendégváró alkotások mosolyt csalnak az arra járók arcára
Fotós: A szerző

Amikor még csak éppen megérezzük az ősz hűvös fuvallatát, még mindig van lehetőségünk arra, hogy vidám őszi hangulatú kerti partikkal tegyük emlékezetessé a hétvégéket. Ehhez is remek dekorációs kellék néhány szalmabála, amelyeket pokróccal leterítve hangulatos ülőalkalmatosságokat telepíthetünk a kertbe, de egyedi asztalnak sem utolsó látvány. A baráti beszélgetések közben a gyerekeknek külön program lehet a tökök faragása, díszítése, vagy a falevelek megfestése. A szalmabála sokoldalú felhasználhatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az olyan ünnepi pillanatokat, mint egy esküvő, mennyire varázslatossá tehet, ha a nagy nap egészét a country stílus és a rusztikus jegyek hatják át. A körbálákat például asztalként, a kisebb tömböket asztaldíszként használhatjuk, de kreatív fotózáshoz is építkezhetünk szalmabálákból, hogy egyedi háttér mögött elevenítsük fel a legszebb pillanatokat.

Így hát elő az egyedi ötletekkel, és tegyük sziporkázóvá a mindennapokat ősszel is, hiszen a színek, a fények és egy kis bolondság ekkor is ott van körülöttünk.

Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy meglássuk, és ne elsuhanjunk mellette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában