Végeredmény

2024.01.11. 16:00

Év sportolója: Kovács Zsófia összesítésben ötödik, Gulyás Noémi harmadik lett

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) a honlapján tette közzé a 66. Év Sportolója-szavazás végeredményeit.

Gallai Péter

Matskássy Pál, speciális olimpikon tornász, Salamonné Szabó Éva szakágvezető és Gulyás Noémi a hétfő esti gálán. Noémi végül összesítésben harmadik lett

Forrás: Magyar Sportújságírók Szövetsége

A győztesek hétfőn az M4 Sport–az Év Sportolója gálán, az Operaházban vehették át az elismerést.

A női egyéni kategóriában a tízes jelölti listáról nem jutott a végső három közé a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület többszörös Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia. Ő végül az ötödik helyen zárt 269 ponttal. 

Kovács Zsófia összesítésben az ötödik lett
Fotó: Laczkó Izabella

A győztes Érdi Mária  617-et kapott, a második Vas Kata Blanka 533-at, a harmadik Krizsán Xénia 332 pontot. Kovács előtt végzett még Csipes Tamara 283 ponttal.

Az év fogyatékkal élő női sportolója kategóriában a végső három közé került be a tavalyi speciális olimpiai játékokon négy aranyérmet és egy ezüstérmet nyert dunaújvárosi tornász, Gulyás Noémi, a Hild-iskola tanulója, a Mozdulj Diák! DSE sportolója. 

Itt végül Ekler Luca (atléta, parasportoló) kapta a legtöbb voksot, aki 939 ponttal zárt az élen és vehette át a díjat. Mögötte Pap Bianka (úszás, parasportoló) lett a második 846 ponttal, Gulyás Noémi 633 ponttal a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel. 
Azonban mint elmondta, ő így is győztesnek tartja magát, hatalmas megtiszteltetés, hogy ott lehetett a gálán, nem gondolta volna, hogy eljut odáig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!