Nem keresnek kibúvókat

2024.01.23. 12:00

A csodára is vár, de emelt fővel búcsúzna a férfi kézilabda-válogatott az Eb-től

A házigazda németek elleni vesztes középdöntős mérkőzés után senki nem keresett kibúvókat.

MW

Bodó Richárd kapura dob a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, a németek elleni mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A magyar férfi kézilabda-válogatott csak az első félidőben tudta megnehezíteni a német csapat dolgát az Európa-bajnokság kölni középdöntőjében, ahol a házigazdák 35-28-ra legyőzték a mieinket. A magyar játékosok önkritikusan értékeltek a meccs után. Az utolsó csoportmeccs előtt inkább már csak matematikai esély van a legjobb négy közé jutásra.

A Németországtól elszenvedett hétgólos vereség után a magyar játékosok sportemberi tartását mutatta, hogy egyenesen és őszintén értékelték a kudarcot, nem kerestek kibúvókat – írta meg a Magyar Nemzet. A szövetségi kapitány, Chema Rodriguez sem kertelt, amikor kimondta, semmi sem működött a németek ellen.

Ilyenek voltunk

A középdöntő hétfői meccseim minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. A francia csapat megfosztotta veretlenségétől Ausztriát, Izland pedig legyőzte a horvátokat. Mindezek persze csak akkor jelentettek komoly segítséget a magyaroknak, ha mi is győzünk a németek ellen. Húszezer néző elképesztő tombolása közepette az első félidőben még tartotta magát a magyar válogatott, a folytatásban azonban elfogyott a lendület, és kikapott – olvasható az Origón.

– Jól kezdtünk, de a vége nem lett szép, szétlőttek minket a németek

– mondta el önkritikusan az átlövő Bodó Richárd. Csapattársa, Ancsin Gábor szerint rengeteg technikai hibát vétettek, amit egy német szintű csapat ellen nem lett volna szabad.

– Ezek is mi vagyunk, sajnos – nyilatkozta letörten a magyar csapat irányítója, Lékai Máté.

Chema Rodriguez nem keresett felelősöket, csatlakozott a játékosaihoz, ő is ami a szívén, a száján alapon mondta el a véleményét.

– Ez volt az első alkalom az Eb-n, hogy nem voltunk versenyképesek. Sajnos semmi sem működött. Nem volt jó a védekezésünk. A kapusok sem fogtak ki jó napot. Próbálkoztunk a hét a hat elleni játékkal, de az sem ment. Tényleg semmi sem működött. Németország jobb volt, megérdemelten nyert – ismerte el a magyar válogatott edzője, aki hangsúlyozta: fontos, hogy a motiváció visszatérjen a franciák elleni meccsre, mert nem mindegy, milyen szájízzel búcsúznánk az Európa-bajnokságtól – írta meg a Magyar Nemzet.

Kisebb csoda kellene

A középdöntő szerdai zárófordulójában a magyar csapat a franciákkal játszik. Izland Ausztria ellen lép pályára és a németek a horvátokkal mérkőznek meg. Nagyon halvány esély még arra is van, hogy a magyarok bejussanak a legjobb négy közé. Ehhez három feltételnek kellene együttesen teljesülnie az utolsó csoportfordulóban: a mieink legyőzik a franciákat, az osztrákok kikapnak az izlandiaktól, a németek pedig a horvátoktól. Amennyiben a magyar csapat kikap a francia válogatott elleni meccsen, de Izland legyőzi Ausztriát, a mieink az ötödik helyért léphetnek pályára.

Ebben az esetben ugyanis Izland, Magyarország és Ausztria is ugyanannyi pontos (4) lenne. Minitabella jönne létre, és ebben a magyar csapatnak plusz hét lenne a gólkülönbsége. Így végezhetnénk a csoport harmadik helyén és ez jelentené azt, hogy játszhatunk az ötödik helyért a tornán, aminek már gyakorlati jelentősége nincs. A magyar csapat viszont minden bizonnyal emelt fővel búcsúzna az Eb-től, így az olimpiai címvédő franciák elleni utolsó csoportmeccsen a cél nem lehet más, mint a méltóság és a kivívott tisztelet megóvása.

Középdöntő, I. csoport.

A 4. forduló szerdai programja:

Ausztria–Izland 15.30

Franciaország–Magyarország 18.00

Németország–Horvátország 20.30

Az állás: 1. Franciaország 8 pont, 2. Németország 5, 3. Magyarország 4, 4. Ausztria 4, 5. Izland 2, 6. Horvátország 1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában