Krimi

2024.03.28. 05:00

Mélységes gyász: megszólalt a meggyilkolt tamási asszony édesanyja

A településen mindenkit megrázott a brutális gyilkosság.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Teol.hu.nak megszólalt a kedden reggel Tamásiban meggyilkolt Mária édesanyja. A helyiek azt mondják, ilyen gyilkosság Tamásiban még soha nem történt.

Feldolgozhatatlan

A portál munkatársa otthonuknál kereste fel a meggyilkolt nő szüleit. Az idős asszony fényképet és videót ugyan nem engedett készíteni, de a kapunál annyit elmondott, hogy egész éjjel sírtak a férjével, a meggyilkolt Mária édesapjával.

Elvette az egészséges, alig 52 éves lányunkat az az állat. Ahogy a lányom nyitotta az ajtót, már szíven is szúrta.

- mondta az édesanya. Hozzátette, hogy Mária holttestét még nem látták, arra talán csütörtökön lesz lehetőségük, ha hazaviszik Szekszárdról Tamásiba. Zárás képpen annyit mondott még: talán soha nem fogják tudni feldolgozni a történteket.

A tragédia mindenki megrázott
Fotó: Bencze Péter / Forrás: teol.hu

Bosszút esküdött a gyilkos

A 49 éves K. Gábor 2020-ban egyszer már kegyetlen módon elbánt Máriával. A helyiek azt mondják, egy pincébe vagy mások szerint a házuk padlására zárta be, miután egy székhez kötözte. Akkor a közös nagyobbik gyerekükkel együtt a férfi az asszony sírját is megásta a kertben. Senki nem tudja pontosan hogyan, de Mária el tudott menekülni, és azonnal feljelentést tett. 

K. Gábort ezért börtönbüntetésre ítélték, de már akkor megesküdött arra, hogy ha szabadul, leszámol egykori feleségével.

A férfi nem régen szabadult a fogságból, és ahogy ígérte, be is váltotta szörnyű tettét: egy késsel támadt egykori feleségére. A ház, ahol a tragédia történt, kedden még nem volt megközelíthető, rendőrök helyszíneltek ott. Szerdán viszont már elbontották a kordont. A kertben minden csupa vér, a fűben még most is látszik a terület, ahol a menekülő asszony végül összeesett.

A helyiek nem akarnak beszélni a gyilkosságról
Fotó: Bencze Péter / Forrás: teol.hu

Nem akarnak tudni róla

A tamásiak közül senki nem hajlandó K. Gáborról beszélni, a nevét sem akarják meghallani. Már most egyértelműen érezni, hogy a helyi kollektív tudat mindent elkövet, hogy kitöröljék őt az emlékeikből - írja cikkében a Teol.hu.

Egy környékbeli férfi elmondta a portálnak, hogy évek óta ismerte a támadót, és mindig is tartott tőle, mert hallott a férfi viselt dolgairól. Emellett szerinte K. Gábor másokkal is különösen viselkedett: gyakran volt indulatos, és alapvetően különc embernek ismerték őt.

K. Gábor akár élete végéig börtönben maradhat. Ha bebizonyosodik, hogy régóta készült Mária kegyetlen kivégzésére, akkor a minősítők miatt könnyen lehet, hogy tényleges életfogytiglani elzárásra ítéli majd a bíróság.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában