Krimi

2024.01.17. 12:00

Borzalmas robbanás Zircen: két férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett (videó)

Többen is megsérültek a Zirci Ipari Parkban történt balesetben.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Két mentőhelikopter érkezett kedden délután Zircre, a 82-es főút közelében szálltak le. A közeli ipari parkban történt hatalmas robbanás egy fém-újrahasznosítással foglakozó üzemben – derül ki a Veol.hu cikkéből. 

Az ipari park közelében lakók olyan nagy durranást hallottak, hogy beleremegett a ház. Úgy tudni, egy kazán robbant fel, amitől lerepült az épület teteje. 

Lerepült az épület teteje
Forrás: Veol.hu/Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

Az Országos Mentőszolgálattól a következő információt kapta a portál:

A helyszínre két mentőhelikoptert és több mentőgépkocsit is riasztottunk, a helyszínről két középkorú férfit súlyos, életveszélyes állapotban légi úton, további négy középkorú férfit könnyebb sérülésekkel földi úton szállítottak bajtársaink kórházba.

A portál információi szerint a zirci ipari területen lévő, zirci székhelyű cégnél, ahol a baleset történt, fém-újrahasznosítással foglalkoznak, többek közt hőkezeléssel távolítják el a festéket fémekről, és e folyamat közben történt meg a baj.  

A súlyos, életveszélyes sérüléseket szerzett férfiakat a győri kórházba szállították. Villányi Balázs, a győri kórház orvosigazgatója a portálnak elmondta, hogy a zirci robbanás helyszínéről két férfit mentőhelikopterrel szállítottak intézményükbe, ahol az égésplasztikai ügyelet vezetője is megvizsgálta és ellátta őket. 

Légúti égési sérülések gyanúja miatt intubálták őket, azaz a légcsövükbe vezetett eszközzel biztosítják a légzésüket. 

Jó hír, hogy bár jelenleg állapotuk súlyos, de stabil.

Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a baleset helyszínére kivonult a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóság és a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság. Utóbbi közösségi oldala szerint vélelmezhetően technológiai meghibásodás miatt történt a robbanás. 

A Katasztrófavédelmi Mobil Labor helyszíni mérései alapján veszélyes anyag nem került a levegőbe. A káresemény körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában