Környezettudatosság

2023.11.10. 09:00

Rangos szakmai elismerésben részesült a Mediaworks budapesti nyomdája

2023. november 9-én tizenharmadik alkalommal került sor a GPwA (Green Printworld Award) Zöld-díjak átadására, amelyek a három nagy hazai szakmai szervezet – a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület, a Nyomda- és Papíripari Szövetség, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség – közös támogatásával a szakma rangos elismerései.

MW

Borítóképünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A 2011-ben indult zöld pályázat díjazottjainak elismerése azt tanúsítja, hogy a szigorú, objektív kritériumoknak megfelelve, az adott nyomdaipari, papír- és csomagolóanyag-gyártó céget példamutató környezettudatos gondolkodás, a fenntartható fejlődés lehetőségeit figyelembe vevő technológiai gyakorlat, környezetközpontú vállalatirányítás, az ágazat környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformálás, valamint példamutató CSR tevékenység jellemzi.

A kapott díjjal a Mediaworks budapesti nyomdájában az elmúlt években megvalósult és a jövőben tervezett energiahatékonysági fejlesztéseket, a fenntartható fejlődést elősegítő „zöld” beruházásokat, valamint a környezettudatos működést értékelték a bírálók.

Az elismerésben szerepe volt a Mediaworks társadalmi felelősségvállalásának, így mások mellett a kiadó print és online kiadványaiban a környezettudatosságot erősítő cikkek és akciók megjelenésének, valamint a zöld technológiák, például a szelektív hulladékgyűjtés mindennapokban való alkalmazásának is.

A díjazottak között idén 12 nyomda, 2 csomagolóanyag-gyártó, 1 papírgyártó és 4 papírkereskedő cég van. A 19 díjazott cég (4 nagyvállalat, 11 középvállalat és 4 kisvállalat) összesen 82 vállalatirányítási rendszer-tanúsítvánnyal rendelkezik, melyből 40 közvetlen környezetközpontú vonatkozású (ISO 14001, EMAS, ISO 50001, ISO 22000, FSC-COC, PEFC-COC).

A GPwA 2023 Zöld Minikonferencia és Eredményhirdetés a Papír és Nyomdaipari Műszaki Egyesülettel közös szervezésben, a Nyomdász Vándorgyűléssel együtt került megrendezésre 2023. november 9-én Zalaegerszegen, a Mindszentyneumban. A rendezvény több mint hetven résztvevője között a díjazott cégek, a fővédnökök, a támogatók, a médiapartnerek képviselői, a zsűri tagjai, valamint a sajtó képviselői voltak jelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában