Fülbemászó életmű

2018.10.08. 13:30

Jenei Szilveszter kapja az idei Börze Awardot

A Kormorán, majd a késői Illés együttes gitáros-énekese veheti át az elismerést, amellyel a zenei és egyéb kulturális értékek felkutatásában, ápolásában és megőrzésében részt vevő zenészeket, énekeseket és együtteseket díjazzák minden évben.

A elismerést alapító Csabai Mátyás, a Lemezbörze...plusz című magazin tulajdonos-főszerkesztőjének közleménye felidézi, hogy Jenei Szilveszter jelenleg a Kormorán Memory Band gitáros énekese és két eMeRTon díj, öt arany- és két platinalemez, egy Aranyzsiráf-díjas album tulajdonosa, valamint több, mint háromszáz dal és százötven album elkészítésében működött közre.

Jenei Szilveszter szerzője továbbá az 1956 – Aki magyar... című rockoperának, 2002-ben Mennyből az angyal címmel adott ki válogatást ötvenhatos költők verseiből, valamint ő jegyzi a lovári – magyar kétnyelvű, Cigánybetlehem című karácsonyi albumot is.

Fotó: Lokál

A Börze Award korábbi díjazottjai között van Szikora Róbert, az Omega, a Tankcsapda, az Edda és a Bikini, a külföldiek közül pedig az olasz Bobby Solo és a német Scorpions is.

A hetvenedik életévéhez közelítő Jenei Szilveszter egyébként életműkoncertre készül: 2018. október 13-án a budapesti Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központjában hallgathatja meg a közönség a kiváló szerző-előadó pályafutásának keresztmetszetét.

Borítókép: Jenei Szilveszter. Forrás: jeneiszilveszter.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!