Foci

2015.10.23. 18:13

Nyílt támadójáték várható - Artner Tamás rátalálta az eredményesnek tűnő formációra

Dunaújváros - Három hét után szombaton 18 órakor ismét hazai pályán játszik a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. A Merkantil Bank Liga NB II tizenegyedik fordulójában a Soroksár lesz az újvárosiak ellenfele.

Gróf András

A soroksáriak jelenleg a bajnoki tabella utolsó előtti helyén állnak. Az eddigi tíz fordulóban csupán egyszer nyertek, igaz akkor 4-0-ra verték a Szigetszentmiklóst. Ezen kívül három alkalommal játszottak döntetlent, míg a többi találkozójukat elveszítették. A gyenge szereplés miatt a klub vezetése két héttel ezelőtt menesztette Albert Flórián vezetőedzőt, aki helyett Lucsánszky Tamást nevezték ki. A fővárosiak játékoskeretében több rutinos is szerepel. Az együttes meghatározó tagja az egykori válogatott Gyepes Gábor, valamint a jelentős NB I-es múlttal rendelkező Pál András, Fülöp Noel és Gohér Gergő. Tehát nem lenne okos dolog csupán a helyezésük alapján megítélni az erejüket.

A dunaújvárosi együttes vezetőedzője, Artner Tamás optimistán várja a szombat esti összecsapást.

Artner Tamás vezetőedző, és az újonc Tamaskó Ádám is erőt meríthet a kisvárdai összecsapásból 
Fotó: D.Pase

- Egységesen, lelkesen játszottunk az elmúlt héten Kisvárdán, igazi csapatként küzdöttünk. Sokat tettünk a pontért, amiért dicséret illeti a játékosokat. Igaz, keveset birtokoltuk a labdát, mert az ellenfelünk jobban alkalmazkodott az irreális talajhoz, ami a folyamatos eső miatt szinte alkalmatlan volt a játékra. Sajnos a végén egy szerencsétlen gólt kaptunk. Mai ellenfelünk az előző fordulóban egy szerencsétlen vereséget szenvedett a feljutásra pályázó Mezőkövesd ellen. Az új edző irányításával biztosan nem fognak visszaállni. Rutinos, ügyes játékosok alkotják az együttest, akik szép és tetszetős játékra törekednek. Mi úgy tűnik, megtaláltuk azt a formációt, ami eredményes, így azon nem is kívánunk változtatni. A héten intenzív, rövid edzésekkel műfüvön készültünk. Sérültjeink továbbra sem állnak rendelkezésre, de legalább nem gyarapodott a számuk.

A kisvárdai mérkőzésen a fiatal Tamaskó Ádám személyében újoncot avatott az újvárosi együttes.

- Az öltözőben még izgultam, de a bemelegítés után már csak a feladatomra koncentráltam. A mérkőzés előtt, és közben mindenki biztatott. Minden labdáért megküzdöttem, talán megfeleltem az elvárásoknak. Amennyiben a Soroksár ellen lehetőséget kapok, szeretnék élni vele. Számomra sokat számít, ha bíznak bennem.

A Soroksár elleni találkozót a Dunaújváros Stadionban Böcskei Balázs vezeti, asszisztensei pedig Kovács II Gábor és Vígh-Tarsonyi Gergő lesznek.

A tizenegyedik forduló további párosítása a következő: Budaörs - Szigetszentmiklós, Vác FC - Kisvárda, BFC Siófok -Szolnoki MÁV FC, Balmazújváros - Szeged-2011, Soproni VSE - FC Csákvár, Mezőkövesd - FC Ajka, Gyirmót FC Győr - Zalaegerszegi TE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!