Foci

2015.08.15. 17:55

DPASE: hamar jött a piros kártya

Balmazújváros – A Merkantil Bank NBII-es bajnokság harmadik fordulójában elszenvedte második vereségét a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Balmazújváros-Dunaújváros PASE
3-1 (1-1)

Balmazújváros, 500 néző. Vezette: Lovas László (Kormányos II G., Pápai).
Balmazújváros: Horváth L. – Bokros, Kiss L., Németh Á., Papp F. – Sigér, Kónya – Belényesi (Kormos az 58. p.), Nagy K. (Vachter a 71. p.), Varga K. – Viscsák (Pintér a 26. p.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Dunaújváros PASE: Szűcs – Villám, Vaskó, Sárközi, Czár – Murai (Burucz a 14. p.), Petneházi, Magasföldi, Fejős (Jakab a 14. p.) – Havasi, Orosz (Eppel a 30. p.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Rosszul kezdődött a mérkőzés a dunaújvárosiak számára. A tizedik percben Vaskó a kaputól huszonöt méterre utolsó emberként szabálytalankodott, amiért a játékvezető kiállította. Ezt követően kettős cserével átalakította a csapata szerkezetét Artner Tamás vezető-edző. Ez annyira eredményesnek bizonyult, hogy a beálló Jakab a tizenhetedik percben egy közeli lövéssel a vezetést is megszerezte (0-1). Az első félóra végén Orosz megsérült, így harmadik cseréjét is kénytelen volt felhasználni a vendégcsapat. Az első félidő hajrájában Belényesi lövése kerülte a kaput, majd a hosszabbításban Varga Kevin bombájával az egyenlítő találatot is megszerezte a hazai együttes (1-1).

A fordulást követően előszőr Belényesi nagy helyzetben emelt a felső kapufára, majd az ötvenharmadik percben Nagy Kevin bombájával már a balmazújvárosiaknál volt az előny (2-1). A hatvankettedik percben Kónya ötméteres fejesét bravúrral hárította Szűcs Lajos. Az ellentámadásnál Papp az utolsó pillanatban hárított szögletre a dunaújvárosi támadók elől. Hét perccel a rendes játékidő vége előtt növelte előnyét a hazai együttes. Egy tizenhatoson belüli kavarodást követően Szűcs először még hárított, de a kipattanót Varga Kevin hálóba lőtte (3-1). Öt perccel a befejezés előtt a vendégek kapusa mutatott be egy újabb remek védést, majd a lefújás előtt Eppel Mártont is kiállította a játékvezető. Így nem csak az eredményben mutatkozott meg a kéttő különbség, hanem a játékosok létszámában is.

Feczkó Tamás: – A másodosztály egyik legjobb csapata ellen akkor is nagyon okosan játszott a csapatom, amikor hátrányban volt. Természetesen azt is el kell ismerni, hogy Szűcs Lajos még ma is az ország egyik legjobb kapusa.

Artner Tamás: – Három óra utazást követően tizenegy helyett tizennégy ember ellen játszottunk, amit nem bírtunk el...

A harmadik forduló további eredményei: Budaörs – Soproni VSE 3-2 (2-1), Szigetszentmiklós – Szolnoki MÁV FC 2-3 (0-3), Kisvárda – Szeged 2011 4-0 (2-0), Mezőkövesd – Zalaegerszegi TE 2-0 (1-0), FC Ajka – FC Csákvár 0-1 (0-0), BFC Siófok – Vác FC 2-0 (0-0), Soroksár – Gyirmót FC Győr 0-3 (0-2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!