Foci

2015.06.24. 16:35

Vannak még céljai - Szűcs Lajost igazolta a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata

Dunaújváros - Az első osztályba feljutó Vasas együtteséhez igazolt Nagy Gergely helyére a rutinos hálóőrt igazolta a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A háromszoros magyar válogatott kapus, Szűcs Lajos karrierje Újpesten kezdődött, ahol magyar bajnoki ezüst és bronzérmet szerzett. A liláktól került Németországba, a Kaiserslautern csapatához, akikkel német bajnok lett. Hazatérését követően a Ferencvárost erősítette, akikkel kétszeres magyar bajnok, háromszoros bajnoki ezüstérmes, kétszeres Magyar Kupa győztes, valamint Szuperkupa győztes lett. Az elmúlt kilenc és fél évben pedig a Lombard Pápa FC kapuját őrizte.

- Már januárban is felvetődött annak a lehetősége, hogy édesanyám megromlott egészségi állapota miatt hazaköltözöm, de kötelességemnek éreztem, hogy a Lombarddal megpróbáljam kiharcolni a bennmaradást. Sajnos az ismert körülmények miatt ez nem sikerült.

- Miként került kapcsolatba a dunaújvárosi klubbal?

- A bajnokságot követően több első, és másodosztályú klub is megkeresett, ami rendkívül megtisztelő. Telefonon egyeztettünk Dobos Barna szakmai igazgatóval, majd felhívott Artner Tamás vezetőedző is, aki elmondta, hogy rám van szüksége. Ezzel el is dőlt a kérdés. Természetesen az is közrejátszott, hogy mind a két fél hosszú távú együttműködésben gondolkodik. Emellett az is fontos, hogy a dunaújvárosi stadionból negyvenöt perc alatt haza érek, így minden nap édesanyám mellett lehetek.

Közel negyvenkét esztendősen is remek formában hárítja a lövéseket a gólvonalon Szűcs Lajos. Fotó: Zsedrovits Enikő

- Mennyire ismeri a dunaújvárosi egyesületet?

- Az utóbbi három évben folyamatosan figyeltem, hogy a Dunaújváros a harmadosztálytól kezdve milyen tudatosan építkezik. Szimpatikus volt a vezetők akkori célkitűzése, ami egy stabil másodosztályú csapat kialakítása volt. Ehhez képest az NB I-be került az együttes. Az viszont biztosan csalódást okozott mindenki számára, hogy nem sikerült kiharcolni a bentmaradás. Az előttünk lévő időszakban azonban újabb kihívások következnek.

- A hosszútávú együtt működés milyen lehetőséget jelent a felek számára?

- A közeljövőben elsősorban a pályán kell segítenem a most kialakuló, több fiatallal felálló csapatot. Remélem a teljesítményem mellett a tapasztalatommal is rengeteg pluszt nyújthatok. Emellett Milinte Árpáddal, Sági Csabával és Molnár Istvánnal együtt ebben a fiatal kapusok képzésében is szerepet kapok.

- Közel jár az ötszázadik NB I-es mérkőzéséhez...

- Bízom benne, hogy a dunaújvárosi csapattal kiharcoljuk a feljutást, amelyet követően sikerülhetne a jubilálás, ami mindig is a céljaim között szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!