Foci

2015.05.17. 16:22

Elrontott gólhelyzetek - Két fordulóval a vége előtt kieső helyen a DPASE gárdája

Pécs - A kiesés elkerüléséért vívott küzdelemben igen fontos mérkőzésen nem tudott pontot szerezni a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata az NB I szombati fordulójában.

Gróf András

Az OTP Bank Liga NB I 28. fordulójában lejátszott találkozó mindkét fél számára sorsdöntő volt. A hazaiak matematikailag bebiztosíthatták a bentmaradásukat, ami licenc híján ez csak a zöld gyepen sikerülhetett. A vendégek számára pedig a szombathelyiek hazai győzelmét követően az életben maradáshoz kellettek a pontok.

PMFC-Matias_Dunaújváros PASE

2-0 (0-0)

PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Albert, Buzás).

PMFC-Matias: Polekszics - Horváth A. (Nagy J. az 59. p.), Balogh B., Ojdanics, Uzoma - James, Márkvárt Pauljevics, Weitzer (Frank a 90. p.), Szatmári, Makriev (Fröhlich az 59. p.). Vezetőedző: Robert Jarni.

Dunaújváros PASE: Nagy G. - Villám, Vaskó, Szekeres, Hidvégi (Thiago az 55. p.) - Petneházi (Grubjesics a 84. p.) Jakab (Farkas V. a 79. p.), Nikházi, Böőr, Csehi - Eppel. Vezetőedző: Artner Tamás.

Az első tíz percben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. A folytatásban magára talált az újvárosi gárda. Jakab tizennyolc méteres lövését védte Polekszics, majd Böőr lövése kerülte el a pécsiek kapuját. A harmincadik percben óriási gólszerzési lehetőség adodott a vendégek előtt. Csehi beadását követően Nikházi lőtt hat méterről a kapu mellé. Az első játékrész hajrájában Eppel egy csel után az oldalhálóba vágta a labdát.

A pihenőt követően kiegyenlített játékot láthattak a nézők. A 64. percben Böőr érkezett jól egy beadásra, de nyolc méterről mellé fejelt. A találkozó hajrájára magára talált a pécsi együttes, és nyolc perccel a rendes játékidő vége előtt a vezetést is megszerezte. Weitzer jobb oldali szöglete után két dunaújvárosi védő között lepattant a labda, amit Fröhlich négy méterről pöccintett a hálóba (1-0). Az újvárosiak kétségbeesetten küzdöttek az egyenlítésért. Nikházi tizennyolc méteres lövés ment mellé, majd Eppel fejese kerülte el a kaput. A hosszabbításban azonban jött a kegyelemdöfés. Fröhlich indítását a csereként beállt Frank lőtte tizennyolc méterről Nagy Gergely kapujába (2-0).

Robert Jarni: - A találkozó elején rendkívül görcsösek voltunk, de a szünet után már úgy játszottunk, ahogy egész tavasszal. A sors mindig a bátrakat segíti, ami most két gólt jelentett a mérkőzés hajrában.

Artner Tamás: - Ezen a meccsen játékosaim a szívüket-lelküket kitették a pályára. Az első és az utolsó tíz percet leszámítva kontrolláltuk a mérkőzést. Vereségünk oka, hogy megint kihagytuk az ordító gólhelyzeteinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!