Foci

2014.08.14. 16:00

Mindhárom osztályban megkezdődik az új szezon

Dunaújváros - Az előttünk álló hétvégén rajtol a 2014/2015. évi Fejér megyei labdarúgó-bajnokság mindhárom osztálya. A körzetünkhöz tartozó együttesek közül a Kulcs szombaton, míg a többiek vasárnap lépnek pályára. Minden mérkőzés 17 órakor kezdődik.

Gróf András

A Viszló Trans első osztályban mindkét csapatunk idegenben kezdi a sorozatot. A mezőfalviak kerete alaposan megváltozott a nyáron. Papp Attila befejezte az aktív labdarúgást, Ivacs Gábor Ercsibe, Král László Nagyvenyimre, Éliás Zsolt és Prókai Norman pedig Baracsra igazolt. Érkezett Rottmann Sándor Sárosdról és Boros Benjamin Kálozról. Nincs tehát könnyű helyzetben a Bicske elleni találkozó előtt Masinka László edző, hiszen a szezon elején egy tavalyi eltiltás miatt nem számíthat Papp Zoltánra és Bozóki Dávidra sem.

- A nyáron elsősorban az ifjúsági csapatunkból töltöttük fel a játékos keretünket. A felkészülési meccseken vegyes teljesítményt nyújtottunk, de az is igaz, hogy egyszer sem tudtunk a tervezett alapcsapattal kiállni. A bajnokságnak azzal a céllal vágunk neki, hogy az év folyamán ne legyenek kiesési gondjaink. Vasárnapi ellenfelünk évek óta a megyei első osztály meghatározó csapata, így jelen körülmények között a pontszerzés már jó eredménynek számítana.

A Dunaújváros PASE második számú együttese Bakos Zsolt irányításával a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő vendégeként kezdi a szezont.

Mindhárom osztályban megkezdődnek a mérkőzések a hétvégén

- A keretünk az U21-es együttesből kimaradó, a tavalyi U21-es csapatból kiöregedő, valamint idősebb helyi kötődésű labdarúgókból áll. Az utóbbiak figyelembe vételével is rendkívül fiatal az átlagéletkor. Ehhez a maghoz csatlakoznak majd az első csapat keretéből visszajátszók. Célunk minden egyes mérkőzésen az ellenfél dolgának a megnehezítése, a bajnokságban pedig a tőlünk telhető legjobb eredmény elérése.

A másodosztály Agárdi Termál csoportjában a Kulcs hazai környezetben kezd a Lajoskomárom gárdája ellen. A kulcsiaknak tavaly sikerült kiharcolniuk a biztos bentmaradást, amivel a most induló bajnokság végén is elégedettek lennének. Másnap rendezik az Adony -Baracs találkozót, ami jelen állás szerint rangadónak minősül. Az adonyiak jó formában vannak, hiszen a Fejér megyei Kupában sikerrel vették az első két fordulót, míg a baracsiak már búcsúztak a sorozattól. Az újonc Nagykarácsony a Mezőszilas otthonában kezdi meg szereplését. Kérdéses, miként élnek majd a visszalépések miatt kapott váratlan lehetőséggel. Talán a mezőszilasi gárda elleni összecsapás megfelelő erőfelmérő lesz.

A harmadosztály tizenkét csapatos Horfer Serleg csoportjának programja a következőképpen alakul a nyitó fordulóban: Alap -Kisapostag-DASE, Cece-Vajta, Dég-Rácalmás, Előszállás-Sárszentágota, Nagyvenyim-Sárbogárd, Perkáta-Sárszentmiklós II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!