Foci

2014.04.25. 14:30

Rangadó Mezőfalván

A Fejér megyei labdarúgó-bajnokság első és másodosztályából még hét forduló van hátra, a harmadosztályban viszont már csak öt alkalommal lépnek pályára az együttesek.

Gróf András

A Road Masters első osztályban a körzetünkhöz tartozó mindkét csapat vasárnap rendezi mérkőzését. A Dunaújváros PASE második számú együttese a múlt héten pihent, hiszen a Puskás Akadémia II elleni találkozót a felcsúti stadion avatása miatt későbbre halasztották. Ebben a körben a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő gárdáját fogadják a dunaújvárosiak, akik a legutóbbi hazai mérkőzésükön a dobogó második helyén álló Sárosdot verték 3-2-re. Kérdés, a kihagyást követően milyen állapotban lépnek majd pályára. A Mezőfalva viszont éppen a sárosdiakat látja vendégül. A mezőfalviak az előző fordulóban Száron vendégszerepeltek, ahol magabiztos győzelmet arattak. A 3-0-s sikerükkel megelőzték a száriakat a tabellán, és jelenleg a kilencedik helyen állnak.

A másodosztály Agárdi Termál csoportjában a Kulcs együttese szombaton a Dég gárdáját fogadja. A dégiek eddig csupán kilenc pontot gyűjtöttek, amivel a táblázat utolsó előtti helyén állnak. A papírforma alapján az összecsapás egyértelmű esélyese a hazai csapat, de nem szabad elfelejteni, hogy két hete otthon a sereghajtó Mezőszilas ellen csak döntetlenre futotta erejükből. Vasárnap a baracsiak Kálozra utaznak, ahol minden együttesnek meg kell szenvednie a pontokért. Az adonyiakra újabb nehéz feladat vár. A múlt héten Baracson kaptak ki egy szoros meccsen, ezúttal a listavezető Sárszentmiklóst fogadják. A vendégek az eddigi huszonhárom találkozójukból huszonkettőt megnyertek, és csupán egyszer játszottak döntetlent. A nagy számok alapján tehát nem sok esélye van a házigazdáknak a pontszerzésre, de azért szép ez a játék, mert néha felborul a papírforma.

A harmadosztály Horfer Serleg csoport mai játéknapján két összecsapást rendeznek. A dobogó harmadik fokán álló Kisapostag együtteséhez a Nagyvenyim utazik. Az előző fordulóban mindkét gárda gólzáporos meccset játszott. Igaz, nem egyforma hatékonysággal. Amíg a kisapostagiak 4-4-es döntetlent értek el Perkátán, addig a Nagyvenyim hazai környezetben 9-1-re verte a Dunamenti Abroncsgyártók együttesét. A gumigyári csapat a nap másik találkozóján a Mezőfalva második gárdáját fogadja. Ezen a meccsen az utóbbi fordulók eredményei alapján talán valamivel esélyesebb a vendégcsapat. Vasárnap a Perkáta Vajtára utazik. A vendégek az utóbbi két fordulóban egy, egy ponttal gazdagodtak. Nagy siker lenne számukra, ha a listavezető hazaiak ellen tudnák folytatni ezt a sorozatot. Jó mérkőzésnek ígérkezik az Alap – Rácalmás összecsapás. A rácalmásiak az utóbbi három meccsüket megnyerték, így megfelelő önbizalommal léphetnek pályára. A tizenegyedik helyen tanyázó Előszállás az utolsó helyezett Sárszentágotát fogadja. A vendégek a tavaszi szezonban eddig még nem szereztek pontot, és minden meccsükön legalább három gólt kaptak. Hatalmas meglepetés lenne, ha éppen most törnék meg ezt a negatív sorozatot, és gyarapítanák a pontjaik számát. Kérdéses a Nagykarácsony – Zichyújfalu mérkőzés megrendezése, hiszen az elmúlt heti botrányos találkozót követően a vendégcsapat öt játékosának a szövetség fegyelmi bizottsága felfüggesztette a játékjogát.

A szombati és vasárnapi játéknapon minden összecsapás 17 órakor kezdődik.ki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!