Foci

2012.08.15. 05:59

Gyurcsó Ádám újra pályára léphet a nemzeti csapatban

Székesfehérvár - Szerdán, 20.30-tól a Puskás Ferenc Stadionban a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzést játszik Izrael ellen. A keret egyetlen fehérvári tagja a fiatal Gyurcsó Ádám.

Bobory Balázs

Két mérkőzés, egy gól, remek mérleg ez egy ifjú jobbszélsőtől. Gyurcsó Ádám az Európa-bajnokság előtt Csehországban debütált a magyar válogatottban, ahol bevette Petr Cech kapuját, majd Írország ellen is biztató teljesítményt nyújtott. Talán nem véletlen, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány a világbajnoki selejtezők előtti utolsó, Izrael elleni felkészülési mérkőzésre is behívta a tehetséget.

- Nagyon örülök, hogy újra meghívót kaptam és itt lehetek a válogatott edzőtáborában. Remélem, hogy szerdán - akár kezdőként, akár csereként - szóhoz jutok az izraeliek ellen. Az edzésekből még nem lehetett leszűrni, hogy a padról szállok be, vagy az első perctől a pályán leszek, minden bizonnyal ez csak közvetlenül a meccs előtt derül majd ki.

- Élvezi, hogy sorozatban jönnek a mérkőzések, hol az Európa Ligában, hol a bajnokságban, most pedig a válogatottban jut szóhoz?

- Igen, jó ez a pörgés, legfőképpen pedig az, hogy sokat játszom, klubom vezetőedzője, Paulo Sousa minden sorozatban számolt velem. Hiába fárasztó ez a nagyüzem, vannak olyan napok, amikor regenerálódhatunk és egyébként is: a célom az volt, hogy minél többet a pályán legyek, nos, erre nem panaszkodhatom.

- Beszélt már a szakmai stáb a szerdai ellenfélről?

- Igen, felhívták a figyelmünket, hogy mik lehetnek az izraeli csapat gyengéi, mit szeretnének védekezésben, illetve támadásban játszani. Jónéhány videófelvételt megnéztünk, és biztos vagyok benne, hogy a mérkőzésig még alaposabban kielemezzük őket.

- Fontosabb az eredménynél, hogy a taktikai elképzeléseket tökéletesítsék ezen a mérkőzésen a világbajnoki selejtezők előtt?

- Természetesen fontos, hogy a begyakorolt elemeket viszontlássa a szövetségi kapitány, ezzel együtt az eredmény sem másodlagos, nyerni akarunk Izrael ellen, ki kell szolgálni a közönségünket, no meg az sem mindegy, hogy sikerélménnyel futunk neki a vb-selejtezőknek, vagy sem.

- Mekkora szerepre számít a kvalifikáció során?

- Ne szaladjunk ennyire előre, hiszen egy hónap van az első selejtezőig, sok a sérült a bő keretben, tehát addig rengeteg minden változhat. Számomra az a lényeg, hogy gólokkal, gólpasszokkal hívjam fel a kapitány figyelmét a Videoton mérkőzésein.

- Az utóbbi hetekben, hónapokban belekóstolhatott a nemzetközi futball légkörébe. Jól sejtem, hogy minden fiatal játékos erről álmodik?

- Így van, rengeteg tapasztalatot lehet szerezni különböző futballkultúrából érkező, különböző játékerőt képviselő csapatok ellen. Örülök, hogy fiatal játékosként ezt átélhetem, biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben a javamra válnak ezek a találkozók.

 

Nem csak a felnőttek, hanem az U21-es válogatott is felkészülési mérkőzést játszik, mégpedig Tatabányán, szerdán, 17.30-tól Észak-Írország ellen. A fiatalok keretébe három Videoton-játékos és egy felcsúti akadémista is meghívót kapott. Fehérvárról Kovács István, Haraszti Zsolt és Szolnoli Roland utazott el az összecsapás előtt edzőtáborba, míg az NB II Puskás Akadémiát Farkas Norbert képviseli, remélhetőleg minél sikeresebben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!