Előszállás

2015.02.04. 18:40

Szeretem Előszállást

Előszállás - Gajdó András 1958-ban került a településre tanítóként, s a szó legnemesebb értelmében tanít azóta is.

Rankasz Brigitta

Sok generáció kapott irodalmi, nyelvtani alapokat tanulmányaihoz, munkáját szerte a járásban, Fejér megyében, de az országban is ismerik, s elismerték több rangos kitüntetéssel. Még ma is hívják az általános iskolai versenyek zsűrijébe, s a mai napig rengeteg új ötlettel színesíti a település életét. Kulturális programokat, költői esteket, irodalmi programokat szervez, s a rendezvények aktív segítője.

Az idei évben is meglepetéssel készül a Hagyományőrző Szállás Napokra, amelyben támogatója a település önkormányzata, segítője Tábiné Nyúl Gabriella helyi művelődésszervező. Az eseményre, a község alapításának 87 éves évfordulója alkalmából irodalmi pályázatot hirdet Szeretem Előszállást címmel .

- A pályázat műfaja lehet vers, vagy rövid elbeszélés, terjedelme maximum tízezer karakter lehet - mondta el Gajdó András. - Természetesen jeligés az elkészített anyag, a pályázó nevét, címét és elérhetőségét, életkorát a jeligével ellátott borítékban kell csatolni a leadott írásokhoz. Szeretném, ha négy korosztály 6-10 éves korig a kicsik, 11-14 évesig a felsősök, 15-18 évesig a középiskolások és a 18 év feletti felnőttek írnának, hiszen tudom, hogy a településen sokan vannak, akiket irodalmi vénával áldott meg a természet. Természetesen többen élnek már máshol, de emlékeik, családi kötelékeik révén még sokszor hazalátogatnak, rájuk is számítok! Sok volt tanítványom munkáját várom! - mondja lelkesen Bandi bácsi

Megtudtuk azt is, a beérkezett műveket szakmai zsűri bírálja majd el, s a falunapon, május 15-én hirdetnek eredményt. A leadási határidő március 16., személyesen vagy postai úton a Kossuth Lajos Művelődési Ház (Előszállás, Balatoni út 31. 2424) címére küldhetik el a pályamunkákat. Gajdó András bizakodó, s reméljük mi is, hogy ragyogó munkákról tudósíthatunk majd májusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!