Üdítő betekintés a hercegnők világa mögé

2019.10.23. 08:30

Demóna ismét ragyog

Nagyon kemény, de igaz az a kijelentés, miszerint a klasszikus hercegnő archeotípusa legalább olyan káros a kislányok fejlődő énképére nézve, mint mondjuk egy Kardashiant követni instagramon.

Tóth Alexandra

Hogy miért? Mert ugyanaz a közös bennük – jó helyre születtek, de a vagyonukon és a szépségükön túl mást nem nagyon tudnak felmutatni. Ezért roppant jó érzés úgy beülni a moziba egy megfilmesített mese, vagy mese ihletésű mozit megnézni, hogy tudjuk: mikor távozunk a vetítőteremből, nem egy tündérmese „élményével” lettünk gazdagabb, ahol azért kellett szeretnünk a főhőst, mert szép és kedves.

Angelina Jolie nélkül mégsem ütött volna akkorát

Demóna már egyszer felcsapta a kezét a vattacukor-áradatnak és jól megmutatta, hogy oké, szegény elátkozott Csipkerózsika, de az éremnek két oldala van. A Demóna-féle oldal nagyon találó, egyben trumatikus volt, sőt, még szórakoztató is tudott lenni a karakterkiosztásnak köszönhetően, de szuper forgatókönyv és rendezés ide vagy oda, azért Angelina Jolie nélkül mégsem ütött volna akkorát.Az első film egy előzménytörténet volt, a mostani viszont egy több szálon futó izgalmas sztori. Demónát továbbra is gyűlölik az emberek, mégis kénytelen lesz közéjük menni, mivel Auróra (Elle Fanning) kezét megkérte Fülöp herceg. Az igazi konfliktus forrása viszont nem ez, hanem az, hogy a herceg apja békét akar a múriaiakkal, Demóna népével, anyja (Michelle Pfeiffer) viszont háborút. A mama ráadásul célja elérése érdekében pedig semmitől sem riad vissza, még attól sem hogy egy titkos fegyvergyártó üzemet működtessen a vár alagsorában, ahol irányítása alatt, a legnagyobb titokban zajlanak a háború előkészületei, amely Múria népének és élővilágának pusztulásával fenyeget…

Mesevilág sötét „tündérkeresztanyja” Fotó: IMDB

Nem kell világmegváltásra várni, a filmben, mivel gyakorlatilag mégis csak egy gyermekmeséről van szó felnőtteknek írt kiadásban, tele van banális konfliktusokkal és gyermeteg problémákkal, amik kissé sematikusak és kiszámíthatóak, viszont pontosan kétszer annyi kiváló női karakter van ebben a filmben, mint az elődjében és egy kicsit találóbb a megvalósítás is. Ráadásul a Jolie-Pfeiffer nagyon jól ellensúlyozza a továbbra is klisés Disney hercegnő, Aurora jellemét. Üdítő darab a nagy rajzfilm-remake dömpingben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!