Dunaújváros

2014.07.09. 18:25

Kérelmekről döntenek a városatyák a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen

Dunaújváros - Összesen hét határozati javaslatról kell dönteniük a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen a városatyáknak.

Gallai Péter

Az ülés nyilvános szakaszában hat határozati javaslatról kell majd dönteniük, míg a zárt ülésen egy napirendi pont vár a képviselőkre.

Feltehetően a futball itt is témát ad majd, hiszen a helyi labdarúgás helyzetét-jövőjét meghatározó kérdések jelentik a mai rendkívüli közgyűlés egyik fő adagját.

A közgyűlés még áprilisban döntött arról, hogy az egykori vidám park területén kialakítandó két műfüves futballpálya rendeltetésszerű használatára és annak fenntartására összesen 26 millió forintot különít el. Az összeg tartalmazta a pályák fenntartásához szükséges gép beszerzését is, 10 millió forint értékben. Közben a DVG Zrt. jelezte, hogy a megvásárolni kívánt pályakarbantartó gépen 2 millió forint értékben átalakításokat kell(ene) elvégezni, amelyhez biztosítani szükséges az anyagi forrásokat. Így a pályák közmű ellátását biztosító szerződés, valamint a gépbeszerzés mellett, erről is szavazniuk kell a képviselőknek.

Csakúgy, mint az első osztályban feljutó DPASE futballcsapatát működtető DPASE Kft. kérelméről. A határozati javaslat szerint a Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület zavartalan működéséhez 30 millió kölcsönre lenne szüksége az egyesületnek. Az előterjesztés szerint a DPASE Kft. ez év szeptember 30-ig visszafizetné a kamatmentes kölcsönt. A DPASE arra is kéri az önkormányzatot, hogy közel (bruttó) 24 millió forint értékben végezze el az I. osztályú szerepléshez minimálisan szükséges felújítási munkálatokat az önkormányzati tulajdonban lévő stadion területén. (Az összesítés szerint az előterjesztésben tárgyalt forrásigény közel 54 millió forint.)

Kérelemmel fordult a közgyűléshez a Violin Alapfokú Művészeti Iskola nevében Puskás András is. Az szeretnék, hogy a következő öt évben ingyenesen használhatják az iskola székhelyéül szolgáló, önkormányzati tulajdonban lévő Váci M. u. 12. szám alatt található ingatlant. A besorolás szerint a helyiség havi bérleti díja 224 ezer forint.

Tíz év után ismét lesz helyi csapat az NB I-ben. A csapatot működtető DPASE Kft. két kérelemmel fordult az önkormányzathoz (Fotó: Ónodi Zoltán)

Előfinanszírozást kér a nyári diákmunka keretében foglalkoztatottak bérére és járulékaira a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A több mint másfél millió forint igényelt visszatérítendő támogatásra lenne majd fedezet, hiszen ezt a diákmunka-programot a megyei munkaügyi központ teljesen egészében finanszírozza. Ha a közgyűlés rábólint, szeptemberben hónapban egyösszegű támogatást kaphatnak a nyugdíjasok. A javaslat szerint differenciáltan. A kevesebb mint havi 142 500 forint nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek 6000, míg 285 000 forint alatti nyugdíjat kapó időskorúaknak 4000 forintot utalna a város szeptemberben. Az előterjesztés szerint ez 7 millió forint többletköltséget jelentene az önkormányzatnak.

A zárt ülésen egyetlen téma várja a képviselőket. Felmerült, hogy a DVG Zrt. megszerezné a Pomázi Csaba érdekeltségébe tartozó Energott Kft. kisebbségi tulajdonrészét a július 1-től nonprofit vállalkozásként működő Dunanett Kft.-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!