Dunaújváros

2014.02.25. 16:15

Infrapaplannal is kátyúznak majd

Dunaújváros - Folyamatosan javítják a város úthálózatán keletkezett úthibákat, de még bőven akad tennivaló.

Gallai Péter

 

A DVG Zrt. az önkormányzat megrendelése alapján végzi a munkálatokat, a kátyúzást eddig bontott aszfalt újramelegítésével és hozzáadott adalékokkal végezték. Ezt elsőként a balesetveszélyes helyeken alkalmazták. A héten azonban idő előtt -  köszönhetően a jó időjárásnak - kinyitottak az aszfaltkeverő telepek, így az onnan érkező alapanyaggal tudnak már dolgozni, ami gyorsíthatja a munkát. Csütörtöktől pedig egy speciális gép is beszállhat a munkába, az infrapaplan.

- Ez egy speciális berendezés, amit jelenleg bérelünk. Tavaly már kipróbáltuk és csak jó tapasztalataink vannak vele, ha egy mondatban akarom összefoglalni a lényegét, akkor bontás nélkül, gyorsabban és olcsóbban lehet vele dolgozni azokon a helyeken, ahol az útalappal nincsen gond és megfelelő minőségű - válaszolta érdeklődésünkre Mádai Balázs, a DVG Zrt. vezérigazgatója.

Tőle tudjuk azt is, hogy a tavalyi évhez képest ugyan jóval kevesebb az úthiba, de még így is jelentős mennyiségű kátyú javításával van dolguk. Mint mondta, egy hét alatt bőven száz feletti megrendelést kaptak az önkormányzattól, ennyi hiba keletkezett az utakon.

- Azzal is tisztában van mindenki, hogy negyven-ötven éves a város úthálózata, ezért végleges megoldást a teljes felújítások jelentenének, legalább a kopóréteg cseréjével. Ezt önerőből nem lehet megcsinálni, ezért folyamatosan figyeljük a pályázati forrásokat, ennek segítségével valósulhatna meg komolyabb rekonstrukció - tette hozzá Mádai Balázs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!