Dunaújváros

2013.07.18. 17:59

Sebesült a szerkesztőségben

Élesben is tapasztalhattuk miként dolgozik az épp tíz éve tevékenykedő E.M.Á.A.

Szabó Szabolcs

Böngészünk az épp tíz éve működő Első Magyar Állatjogi Alapítvány (E.M.Á.A.) hivatalos világhálós oldalán és számos érdekes sztorira bukkanunk. Az állatmentéssel foglalkozó szakemberek és segítőik mentettek már egzotikus hüllőt egy városi társasház tetejéről, és mozdonyjavító műhelybe rekedt ragadozómadarat is.

 

Gondos kezekben a sérült cica, akit Létai Attila szállított el (Fotó: Vohlmann György)



A napokban az alapítvány több érdekes akció képes dokumentácójával is meglepte szerkesztőségünket. Egy fiatal gólya mentéséről a múlt héten olvashattak lapunkban. Szerkesztőségünk „sajnos” nem szolgálhat ilyen különös mentő esettel, ám most először élesben és némileg érintettként is megtapasztalhattuk munkájukat.

Szerdán délután arra lettünk figyelmesek, hogy egy komolyabban sérült, vélhetően kóbor macska talált menedéket Vasmű úti irodánk laparchívumában. A sebzett jószág láthatóan nagyon rossz bőrben volt, így riasztottuk Létai Attilát, aki két bevetés-mentés között a sérült macskáért is eljött. Mint elmondta, kóbor macskák befogásával nem foglalkoznak, de az állat sérüléseit szakszerűen ellátják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!