Dunaújváros

2012.10.11. 14:28

Adókedvezménnyel segítik Cecén a szennyvízhálózat kiépítését

Cece - Hivatalosan is munkakezdési engedélyt kapott a településen a kivitelező, így megkezdődhetnek a szennyvíztisztító telep építési munkálatai - tudtuk meg.

Miskei Anita

A szennyvízhálózat kiépítésére hosszú évek óta várnak már a ceceiek, most végre elkezdődhettek a munkálatok. Ráadásul a cecei lakosok anyagi terheinek könnyítését vállalta az önkormányzat, hisz  újabb adókedvezményeket nyújtanak a helyieknek. A képviselő-testület úgy döntött, kibővíti a kommunális adó alóli mentességet azon személyekre is, akik idén  december 31-éig bármilyen módon megfizetik,  vagy megkezdik a szennyvízcsatorna építéséhez szükséges érdekeltségi hozzájárulás megfizetését.  A kommunális adó mentessége 2013. január 1-jétől hatályos és három évre vonatkozik, tehát azok, akik korábban megkapták az adó alól a mentességet,  továbbra is öt éven keresztül, 2011-től 2015-ig mentesülnek a kommunális adó fizetési kötelezettsége alól. Míg a 2012. december 31-éig az érdekeltségi hozzájárulást megfizetők, fizetését megkezdők 3 éven keresztül, 2013-tól 2015-ig mentesülnek a kommunális adó fizetésének kötelezettsége alól - mondta el Varga Gábor, a település polgármestere.



A település hosszú évekig sikertelenül pályázott forrásokért, a 2011-ben elnyert és aláírt támogatási szerződés nyújtotta lehetőséget  most szeretnék kihasználni, s a helyiek érdekét is szolgáló csatornahálózatot kiépíteni. A beruházás megvalósításának egyik első lépéseként kezdetét vehették a szennyvíztisztító telep építési munkálatai, miután  átadták a munkaterületet. Emellett a napokban hirdetik ki a közbeszerzési eljárás eredményét, melyből kiderült, ki lesz a csatornahálózat kivitelezője, mellyel teljes lesz a beruházást végzők szakértői csapata.

Augusztusban többen is tüntettek a csatornázás ellen Cecén. Részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!