Dunaújváros

2012.07.30. 15:20

Rácalmás: már kész a városnap programja

Rácalmás - Huszonkettedszer rendezi meg a szomszéd város önkormányzata a Rácalmási Városnapot, igaz, ebből tizennyolcat még falunapként jegyeznek.

Munkácsi Imre

A matematikai differencia oka pedig, hogy a szomszéd település 2009-ben ünnepelhette először augusztus 20-ához kötődő közösségi rendezvényét városként, mivel akkor kapta meg a városi rangot. Cím ide, vagy oda, a rácalmásiak (és a környékbeliek) augusztálisa évek óta nívós műsorral, igényes szórakoztató programokkal várja a városka polgárait és vendégeiket.
Idén augusztus 19-én sem lesz ez másképp, a nap a szokásos halászléfőző-versennyel, a családi-baráti társaságok gasztropiknikével kezdődik a Jankoch-kúria hátsó parkjában. Nyílnak kiállítások, lesz kirakodóvásár borkóstolás, helyi és környékbeli csoportok, nemzetiségiek  kulturális seregszemléje. Este pedig  koncertek sztárvendégekkel, akiknek a sorát Demjén Ferenc zárja, őt pedig  az elmaradhatatlan tűzijáték és utcabál követi. Információink szerint a jó időt megrendelték...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!