Dunaújváros

2012.07.31. 07:54

Bizonytalanságok a sportlétesítmények üzemeltetése körül

Dunaújváros – Augusztus 1-jétől új világ köszönt be a dunaújvárosi sportlétesítmények működésében.

Agárdy Csaba

Egy debreceni konzorcium, amelyet a Hunép Unisol Zrt. és az Unirent Hungária Kft. alkot, veszi át a létesítmények működtetését. A dunaújvárosi önkormányzat közbeszerzési pályázatot írt ki a létesítmények működtetésére, erre egyetlen ajánlattevő volt, a fent említett konzorcium. Az üzemeltetőnek hatvanmillió forint biztosítékot kellett az önkormányzat rendelkezésére bocsátania.

A dunaújvárosi közbeszerzési tanácsadó testület úgy döntött, hogy a debreceni konzorcium ajánlatát elfogadja. Így augusztus 1-jétől a debreceni cégek üzemeltetik a sportlétesítményeket. Azonban még mindig rengeteg a bizonytalanság akörül, hogy a sportegyesületek milyen kondíciók mellett használhatják a létesítményeket.

Dr. Dorkota Lajos, Fejér megyei kormánybiztos és Dunaújváros egyik országgyűlési képviselője sem látja tisztán a helyzetet:
– Az biztos, hogy augusztus 1-jétől a DVG Zrt., az eddigi üzemeltető kiszáll, de hogy a jövőben hogyan működik az üzemeltetés, még nem tudom. Szeptember elején tárgyalja az ügyet az önkormányzat, akkor dől el minden. Egy biztos, hogy a koncessziós díjat az önkormányzat a sportegyesületek támogatására kívánja fordítani. A városnak két első osztályú látványsportja van, amelyet a kormányzat kiemelten kezel, egyik a női kézilabda, a másik a jégkorong. Talán őket érinti a kérdés a legkényesebben.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia elnöke, Szemenyei István is azt hangoztatta, még minden bizonytalan, ők sem látják át a helyzetet.
– A TAO-pályázatunkban benne van a létesítményhasználati díj, plusz az önkormányzathoz is fordultunk támogatásért. Most várakozó állásponton vagyunk, várjuk, hogy a TAO-pályázaton mennyi pénzhez jutunk. Nem tudom, milyen lesz a bérleti tarifa, de naponta 8-9 óra edzésidőre van szükségünk.

Megpróbáltuk elérni Azari Zsoltot, a Dab.Docler jégkorongozóinak elnökét is, de sajnos nem sikerült. Jelenleg tehát minden képlékeny, pedig jó lenne, ha a sportlétesítmények ügyében mindenki tisztán látna, mert augusztusban már gőzerővel kell készülni az ősszel induló nemzeti bajnokságokra, és a nemzetközi feladatokra...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!