Dunaújváros

2012.06.23. 04:55

Titokzatos szobortakarító csoport

Dunaújváros - Régóta és sokfelől hallottam már a kritikákat, miért nem lehet rendbehozni az országban páratlan acélszobrász alkotótelep kiállított műveit. Most viszont nem hallottam a vállalkozókról, csak munkájukról!

Pekarek János

A környékbeliek azt tapasztalták, hogy időnként érkezik négy-öt ember (esetenként tízen-tizenketten is), vödrökkel, kefékkel, mosószerrel, kaparókkal, és minden különösebb felhajtás nélkül nekiállnak csiszatolni, takarítani a szoborpark felső Duna-parti sétányon álló részét.
Civil kezdeményezés volt ez a javából!
A dolog szépségéhez tartozik, hogy ahány nevet hallottunk, mint résztvevőét, ők mindannyian tagadják, hogy közük lenne a dologhoz.
Az viszont tény, hogy volt olyan ember, aki egy tálca süteménnyel kedveskedett a szobortakarítóknak, úgymond a szobrok nevében...

Több fémalkotás szépen megtisztult a firkálásoktól, amelyek részben kamasztréfák szüleményei, részben unalom, részben ostobaság nemzette őket. Mindegy.
Nagyobb baj, hogy a modern vegyipar festékei közül több ellenállt a takarítóknak - például a Rómeó és Júliához címzett installáció betonrészén, de az emeletén is.
Ne legyünk telhetetlenek! Inkább álljunk be a takarítók közé mi is! Feladat van még bőségesen...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!