Dunaújváros

2012.05.03. 14:11

Kinevezések a Szent Flórián-napi állománygyűlésen

Székesfehérvár - Szent Flórián, a tűzoltók, a tüzes mesterségek védőszentjének ünnepe. A tűzoltók napja alkalmából tartott állománygyűlést a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 3-án, csütörtökön.

Szalabán Attila

Az ünnepségen részt vett Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, a társ fegyveres és rendvédelmi szervek vezetői, valamint az igazgatóság személyi állománya.

Az állománygyűlésen Farkas-Bozsik Gábor tű. százados, a megyei tűzoltósági főfelügyelőség kiemelt főreferense ünnepi beszédében felidézte Szent Flórián életét. Mint fogalmazott: „Flórián sorsközösséget vállalt 40 kereszténnyel, akiket hitük miatt a tömlőc mélyére vetettek. Flórián a kegyetlen korbácsolás ellenére sem volt hajlandó megtagadni a hitét.” Hozzátette: ”Ismerjük fel a Szent Flórián által vallott hit és a hivatásunk közös vonásait: állhatatosság, emberség, hagyományok tisztelete, és mindenekfelett a szolgálat."

Farkas-Bozsik Gábor tű. százados ezt követően a tűzoltó bajtársakhoz szólt, s felidézte a káresetekhez vonulók érzéseit, a segítség miatt érzett örömet és az egy-egy áldozat elvesztése miatti fájdalmat.

Majd a tűzmegelőzés, az iparbiztonság, a polgári védelem, valamint a humán, a gazdaság és a műszaki szakterületen dolgozó kollégákat köszöntötte, figyelmeztetve: a bajt meg lehet, és meg is kell előzni, ebben a helyszínen lévők mellett nagy segítséget nyújtanak a háttérben robotoló munkatársak.

Az ünnepség kinevezések átadásával folytatódott. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó zászlóssá nevezte ki Birkás Tímeát, az igazgatóság ruházati segédelőadóját, Egerszegi Andreát, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség bicskei irodájának referensét, Holló Gabriellát, az igazgatóság oktatási referensét, Kovács Gergelyt, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség móri irodájának referensét, Rácz Nikolettet, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség humán referensét, Sebestyén Péternét, a hivatal panaszügyi referensét, és Szabó Dórát, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság referensét. A kinevezéseket Magosi Lajos tű. alezredes, igazgató adta át.


László Zoltán, a Mezőfalvi Mezőgazdasági Zrt. Igazgatási és Ellenőrzési Ágazat igazgatója dicséretben és jutalomban részesítette Sudár Mihály tű. törzsőrmestert, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából a körzetükben végzett tűzvédelmi tevékenységének elismeréseként.

A rendezvényen a székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola diákjai adtak ünnepi műsort – kaptuk az információt Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

Soron kívül előléptették őrnaggyá Benke Dávid Dénes századost, a fehérvári hivatásos parancsnokság parancsnokát,  főhadnaggyá  Fodor Zoltán  hadnagyot, a sárbogárdi hivatásos parancsnokság parancsnok-helyettesét. Ajándéktárgyat kapott  Laskó Gábor zászlós és  főmunkatárs lett az ünnepen Bódás Dezsőné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!