Dunaújváros

2012.04.27. 05:17

A falra kennék, és nem csak a Rudasban, hanem a Lorántffyban is!

Dunaújváros - Két külön úton, kétféle felfogással, de egyaránt iskolájuk környékének díszítéséért pályáznak a Rudas és a Lorántffy diákjai: a mi szavazatainkra számítva!

Pekarek János

A falra kennék  és nem csak a Rudasban, hanem a Lorántffyban is!

A minap írtunk arról, hogy a Le's Colour Telepítésszépítő Egyesület (tavaly után) idén is megrendezi közösségeknek szánt pályázatát, dekorációs céllal. Egy nemzetközi festékgyár támogatásával hétszáz négyzetméteres falfelület kifestéséhez elegendő festéket adnak a különböző kategóriák győzteseinek, és a pályázók elképzelései, adottságai alapján profi grafikusok segítik megtervezni a dekorációt.

A pályázaton indul a Rudas középiskola közössége -  valamint az utolsó pillanatokban a Lorántffy középiskola is jelentkezett a megmérettetésre.

Így tehát városunkból két iskola  kéri támogatásunkat, mivel a győzelem internetes szavazatokon múlik!

A Let's Colour Településszépítő Egyesület közösségeknek szóló, külső és belső falfelületek szépítésére, dekorálására kiírt pályázatán az győz, aki több szavazatot tud felmutatni ötlete mellett.

Szavazni pedig úgy lehet, hogy regisztrálunk az egyesület internetes honlapján, és naponta maximum egy vokssal támogatjuk a számunkra rokonszenves elképzeléseket, május 13-ig.

Márpedig rokonszenves elképzelésből van bőven, ezt tanúsíthatjuk!

A Rudasban például csütörtökön a kollégiumi klubban vehettük szemügyre az elképzelések egy részét, Horváth Zsuzsa tanárnő segítségével. Az alkotó közösség ugyan érkezésünkkor éppen a szakköri feladattal: üvegcsendélet alkotásával birkózott,  viszont mi láttuk a terveket, amik szemkápráztatók! Bocsánat az elfogultságért, de nekem legjobban Dósa Zsófia ritmikusan ismétlődő mértani formái tetszettek: majd meglátjuk, mennyire általános e tetszés...

A Lorántffy középiskolában, ahol (kevesen tudják!) iparművészképzés is folyik, Miklósity-Szőke Zsuzsanna és Rohonczi Istvánné tanárnők vezetésével az intézmény főbejáratához vezető gyalogjáró melletti, nagyjából ötven méter hosszú, egy méter magas betonfal dekorálását tűzték ki célul. Mégpedig a nyári tábor idején, június 25-29 között készítenék el a képeket, a pályázatot segítő grafikusok elképzelései alapján. Szavazzanak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!