Dunaföldvár

2015.05.21. 13:47

Neves zsűri előtt mondtak verseket Dunaföldváron

Dunaföldvár - Csaknem harminc résztvevő indult a dunaföldvári Művelődési Központban tartott Versünnep elnevezésű versmondó versenyen.

L. Mészáros Irma

A versmondók a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola, a Magyar László Gimnázium és a Dunavecsei Református Kollégium diákjai voltak.

A Hűvösvölgyi Ildikó és Turi Bálint alkotta zsűrit a Bánffy György Kulturális Szalon delegálta. A szalont 2012. május 7-én alapította mintegy 80 művész, kulturális szervező, újságíró. Célja Bánffy György emlékének megőrzésén túl, a kulturális élet szereplői közötti kapcsolatok előmozdítása és segítése, kulturális műsorok szervezése.

A két kategória győztesei Mendi Milán hatodik osztályos és Bacsa Mária Kata kilencedikes diák részt vehetnek a Thália Színházban megrendezendő gálaműsorban. A 7-9. osztályosok sorrendje: 1. Bacsa Mária Kata, 2. Ruff Mónika, 3. Lép Tímea. Az 5-6. osztályosok sorrendje: 1. Mendi Milán, 2. Fafka Júlia, 3. Regensburger Ervin.

Mendi Milán a megyei versenyen is első helyezett lett. Fotó: amatőr felvétel

Mendi Milán egyébként azóta újabb sikert aratott, a hegedülésben is jeleskedő fiú megnyerte a Tolna megyei szavalóversenyt, ezzel pedig jogot szerzett az országos döntőn való szereplésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!