Digitália

2023.10.10. 06:00

Itt a Samsung jóárasított táblagépe és fülhallgatója

A Samsung olcsó(bb) FE sorozata táblagépekkel és fülhallgatóval frissült, ésszerű árakkal.

MW

Forrás: Samsung

Az új, „rajongói” FE eszközök a kialakult gyakorlat szerint azokat célozzák, akik a gyártó közel csúcskategóriás kütyüjeit akarják birtokolni, kifizethető áron – némi kompromisszummal.

Két új S9

 

A Galaxy Tab S9 FE és Tab S9 FE+ táblagépek gyors válaszidejű nézői és alkotói felületet biztosítanak:

mindkettő megkapta az IP68 minősítésű S Pent, amellyel a felhasználók könnyedén rajzolhatnak vagy feljegyezhetik ötleteiket.

Az S9 FE 10,9 colos és a S9 FE+ 12,4 colos kijelzője akár 90 Hz-es automatikus képfrissítésre képes. A Képfeljavító a szín és a kontraszt optimalizálásával kültéri környezetben is láthatóbb felületet biztosít, különösen a képernyő sötét területein, így a napfény sem zavarja a használatot. Külön kiemelendő jó hír, hogy a legújabb Galaxy Tab S9 sorozathoz hasonlóan a Tab S9 FE és a Tab S9 FE+ is IP68 tanúsítványt kapott, vagyis a fokozottan strapabíró eszközök útközben is biztonságban vannak.

Magyarul: ezeket a táblagépeket nyugodtan lehet használni egy medence vagy fürdőkád közelében, s akkor sem kell aggódni, ha egy figyelmetlen kolléga leönti egy üveg ásványvízzel.

A Tab S9 FE+ a hosszú élettartamú akkumulátornak köszönhetően akár 20 órányi videólejátszásra képes egy feltöltést követően, így a munka után még a szórakozás is belefér, töltés nélkül.

A Galaxy Tab S9 sorozathoz hasonlóan a Tab S9 FE és Tab S9 FE+ is a kreatív alkalmazások széles választékát kínálja, így például a közkedvelt Goodnotes, a Lumafusion, a Clip Studio Paint vagy egyéb applikációkat. Könnyedén megőrizhetőek az órai jegyzetek, a vázlatok, a videók és egyéb dokumentumok az akár kétszeres tárolási kapacitásnak köszönhetően, ami a microSD-kártyával akár 1 TB-ra bővíthető.

A Galaxy Tab S9 FE Menta, Ezüst és Szürke, a Tab S9 FE+ pedig Ezüst és Szürke színekben érhető el.

Buds FE

 

A Galaxy Buds FE erőteljes basszusa mély és részletgazdag hangzást kínál, az erőteljes aktív zajszűrés (ANC) és a Környezeti hang funkciók pedig segítenek kizárni a külvilág zajait – ha éppen arra lenne szükségünk. A továbbfejlesztett, három hangsugárzós rendszer úgy terjeszti a hangot, hogy

az MI-alapú Deep Neutral Network funkció a tisztább hívások érdekében szétválasztja az emberi hangot a nem kívánatos háttérzajoktól.

A Galaxy Buds FE a Buds történetének eddigi leghosszabb akkumulátor-üzemidejével rendelkezik, a felhasználók a fülhallgatón önmagában 8,5 órán, a töltőtokkal együtt pedig akár 30 órán keresztül hallgatnak folyamatosan tartalmakat.

Amennyiben bekapcsolják az Aktív zajszűrés funkciót, 6 órán, töltőtokkal pedig 21 órán keresztül élvezhetik folyamatosan kedvenc zenéiket vagy az egyéb tartalmakat. Három különböző fülpárnával és két különböző szárnyvéggel adják, két modern, Szürke és Fehér színben kapható.

Zökkenőmentesen összekapcsolható Galaxy ökoszisztéma

Az új FE készülékek kínálják az összekapcsolható Galaxy ökoszisztémában rejlő lehetőségeket. A Multivezérlés funkcióval könnyedén mozgathatják a tartalmakat több Galaxy készülék között, így például okostelefonok és tabletek között a másolás és beillesztés vagy a „húzd és ejtsd” műveletekkel, a Gyorsmegosztás funkcióval pedig egyszerűen vihetnek át videókat vagy képeket okostelefonról tabletre.

A Galaxy Buds FE a szórakoztatás terén sem hagyja cserben a felhasználókat. Az Auto Switch funkció okosan, manuális beállítások nélkül, a használat alapján választja ki a hangot az okostelefon, a tablet, sőt az óra és a tévé között is, a SmartThings Find pedig segít az elkallódott Buds megtalálásában, és jelzést küld, ha ott felejtették valahol.

 

Az S9 FE széria újrahasznosított anyagokat is tartalmaz. Egyes belső és külső alkatrészek felhasználás előtti, újrahasznosított alumíniumból, valamint felhasználás utáni, újrahasznosított műanyagból készültek. A készülékek tartósságát a négygenerációs operációs rendszerfrissítés és az ötéves biztonsági frissítés biztosítja.

Kinek jó megvenni és mennyiért?

A Galaxy Tab S9 FE és a Galaxy Tab S9 FE Plus gyakorlatilag a Tab S9 olcsóbb alternatívája: jó választás azoknak, akik igénylik a prémium dizájnt, de nem érdekli őket annyira, hogy csúcsteljesítmény legyen a motorháztető alatt.

Tehát, akinek van elég pénze, vegye meg a Galaxy Tab S9 FE Plus-t , de ha nem szeretne túl sokat költeni, valószínűleg a Galaxy Tab S9 FE lesz a jobb választás. Mindkét táblagép nagyjából azonos teljesítményt és funkciókat kínál, a legnagyobb különbség köztük, hogy a Plusnak van második kamerája és nagyobb a kijelzője.

A készülékek október 11-től érhetőek el hazánkban, sokféle ár- és kiszerelésváltozatban. A legolcsóbb, 6GB-os Tab S9 FE 209 ezer forintért elérhető, a legdrágább 8GB-os pedig 329 ezerbe kerül. A Buds 39 ezer 900, a SmartTag2 16 ezer 990, a négy darabos 52 ezer 990 forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!